Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σε προσκαλώ να ανακαλύψουμε παρέα τα νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Πρόσφατα ήρθαν στο σπίτι μας, κάποια από αυτά τα έχουμε ήδη διαβάσει και κάποια έχουν μπει σε λίστα προτεραιότητας. Το καλοκαιράκι είναι εδώ, τα σχολεία έχουν κλείσει και εμείς αξιοποιούμε καταλλήλως ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου μας. Διαβάζουμε όμορφες ιστορίες που έχουν να μας προσφέρουν διασκέδαση και γνώση. Πάμε να τα δούμε παρέα;

Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μετά τιμής, Άλις Τιμς –

Συγγραφέας: Kate & Jol Temple

Εικονογράφηση: Grace West
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Υπάρχει τρομερότερο πράγμα από το να πέσει το ημερολόγιό σου σε χέρια αλλουνού; Να μάθει ο μεγαλύτερος εχθρός σου όλες τις σκέψεις, τις ιδέες και τα μυστικά σου; Αυτό συνέβη στην Άλις Τιμς, όταν ο μισητός Τζίμι Κουκ ανακάλυψε το ημερολόγιό της στη βιβλιοθήκη του δημοτικού σχολείου. Μια υπέροχη ιστορία για παιδιά άνω των 8 ετών.

Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική. Άλλοτε θυμίζει γκράφιτι και άλλοτε παιδικές ζωγραφιές. Τέτοιου είδους βιβλία αρέσουν πολύ στον γιο μου που τρελαίνεται να ζωγραφίζει σκίτσα.

Στο Instagram τα λέμε καθημερινά!

Ο ελέφαντας

Συγγραφέας Peter Carnavas

Μετάφραση Κυριάκος Αθανασιάδης

Ένα γλυκό πλημμυρισμένο με φαντασία βιβλίο που μιλά μέσα στην καρδιά μας. Μια πολύ τρυφερή ιστορία όπου ο μπαμπάς της Όλιβ προσπαθεί να φτιάξει το ποδήλατό της. Ο μπαμπάς της είναι πολύ στεναχωρημένος, τόσο πολύ που η στεναχώρια του φαντάζει σαν ένας πελώριος γκρίζος ελέφαντας μπροστά στα μάτια της Όλιβ. Σίγουρα δεν φταίει το ποδήλατο, δεν νομίζεις;

Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλίο αυτό κατέκτησε τους εξής τίτλους:

Πρώτο βραβείο Queensland Literary Awards

Βραχεία λίστα The Children’s Book of the Year Awards

Βραχεία λίστα New South Wales Literary Awards.

Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας;

Συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια
Οι 12 Θεοί Ντετέκτιβ
Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Όταν το μήλο της Έριδας χάνεται κι ο Πάρης δεν έχει πια μήλο για να δώσει στη θεά τότε υπάρχει πρόβλημα. Το Γραφείο Ερευνών ” Οι 12 Θεοί” αναλαμβάνει τη δεύτερη υπόθεσή του. Περσεφόνη, Άρτεμη και Εστία συγκεντρώνουν αρχικά υποψίες. Κάποια παράξενα κίτρινα ίχνη στην Τρωάδα θα οδηγήσουν τελικά τον Ερμή στο πολυπόθητο μήλο αλλά και σένα μεγάλο δίλημμα..

Ομολογώ πως αυτό το βιβλίο το ξεχώρισε ο Ντίνος, γιατί φέτος αγάπησε το μάθημα της Ιστορίας. Βιβλία σχετικά με την Ιστορία που διδάχτηκε τον ενθουσιάζουν και θέλει να τα διαβάσει μονορούφι.

Το Μόλεμα

Συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια

Μόλεμα: το, [μολεύω] 1. μόλυνση, μόλυσμα 2. ρύπανση, λέρωμα, μσν. επιδημία

Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αυτή η ιστορία είναι άκρως επίκαιρη. Αναφέρεται σε μια δυσκολία που αντιμετωπίζει η κοινότητα των πουλερικών και εκείνα με τη σειρά τους πρέπει να δείξουν τη στοιχειώδη υπευθυνότητα και απέναντι στον εαυτό τους αλλά και στους υπόλοιπους που ζουν κοντά τους.

”Μακάριος” Φάρμα Ευτυχισμένων Πουλερικών

Μια υπέροχη φάρμα ξεδιπλώνεται στα μάτια του παιδιού μέσα από ζωηρές εικόνες και ευχάριστα χρώματα. Μια μέρα ένα περιστέρι έφερε σημείωμα με νέα μέτρα προστασίας των πουλερικών. Τα πουλερικά στη φάρμα ξεσηκώθηκαν εναντίον του Μολέματος. Έτσι ονομάστηκε η νέα επιδημία. Δεν πίστευαν πως υπήρχε και δεν δεχόντουσαν να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας. Κανείς δεν πίστεψε το περιστέρι που τους έλεγε ότι φραγκόκοτες και ορτύκια το κόλλησαν κάπου εδώ κοντά.

Το Μόλεμα αντικατοπτρίζει 100% την κατάσταση που βιώσαμε την περίοδο της καραντίνας. Είναι η ιστορία του Κορονοϊού που δανείστηκε το όνομα Μόλεμα για τα μικρά μας παιδιά. Νομίζω πως αυτή η ιστορία είναι ωραίο να διαβαστεί από εμάς στα παιδιά μας. Μπορούμε να κάνουμε εύστοχες συγκρίσεις με όσα ζήσαμε και τηρήσαμε εμείς! Θα βοηθήσει τα παιδιά κάπως καλύτερα να αντιληφθούν τον λόγο για τον οποίο κλείστηκαμε στα σπίτια μας βιαίως ένα πρωί.

Μικρά κορίτσια Μεγάλες Ιδέες

Ρόζα Παρκς & Όντρεϊ Χέπμπορν

Marta Antelo & Amaia Arrazola- Maria Izabel Sanchez Vegara
Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Άλλα δύο εξαιρετικά βιβλία προσθέσαμε στη βιβλιοθήκη μας από τη σειρά Μικρά κορίτσια με Μεγάλες Ιδέες. Μαθαίνουμε τις ιστορίες της Ρόζα Παρκς & της Όντρεϊ Χέπμπορν, που κατάφεραν να μετατρέψουν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.

Εδώ θα βρεις και τα υπόλοιπα βιβλία από τη σειρά Μικρά Κορίτσια Μεγάλες Ιδέες

Παίζουμε;

Συγγραφέας Σοφία Πανίδου

Εικονογράφηση Ντανιέλα Σταματιάδη
Νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ένα παιχνιδιάρικο βιβλίο για παιδιά άνω των 3 ετών που χαίρονται να βλέπουν εικόνες με παιχνίδι, τραμπάλες και κούνιες, κρυφτό, κούκλες, κυνηγητό και δεν συμμαζεύεται. Ο Πυξ μόλις προσγειώθηκε στην παιδική χαρά και θέλει να παίξει με τα υπόλοιπα παιδιά. Ωστόσο, αυτά δεν μπορούν να καταλάβουν αν είναι αγόρι ή κορίτσι μιας και είναι διαφορετική η εμφάνισή του από τα υπόλοιπα παιδιά.

Τα παιδιά προσπαθούν να του προτείνουν διάφορα παιχνίδια ανάλογα με το φύλο του που νομίζουν ότι είναι. Μα τι σημασία έχει τελικά αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Παίζουμε και διασκεδάζουμε όλοι μαζί είτε αγόρια είτε κορίτσια. Μπερδεύουμε τα παιχνίδια και αποκτούν άλλη διάσταση. Μια ιστορία ύμνος στο παιχνίδι, η οποία μας βοηθά να μιλήσουμε στα παιδιά μας πως όλοι μαζί μπορούμε να παίξουμε τα πάντα χωρίς να βάζουμε ταμπέλες σε παιχνίδια και φύλα.

Γκαγκαρού

Λήδα Βαρβαρούση

Ο Γκαγκαρού είναι ένας γάιδαρος και έχει φίλο του τον Απόλλο που είναι σαλιγκάρι. Θέλουν πολύ και οι δύο να πάνε στο φεγγάρι. Να φτιάξουν μια σκάλα, ένα ασανσέρ ή ένα καταπέλτη ώστε να μπορέσουν να εκτιναχτούν μέχρι εκεί. Τελικά αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους πύραυλο. Λες να είναι τελικά καλή ιδέα;

Η Χαρά χορεύει

Luciano Lozano

Μετάφραση Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Στη Χαρά δεν αρέσουν καθόλου τα μαθηματικά ούτε το σχολείο γενικότερα. Εκεί δεν τα πάει σίγουρα μια χαρά. Μέχρι που ανακάλυψε το χορό, ο οποίος την ευχαριστεί και τη γεμίζει πολύ. Με τον χορό όλα στη ζωή της μοιάζουν μαγικά και ευχάριστα. Ακόμα και τα μαθηματικά. Αλήθεια ξέρεις πως μπορούν τα μαθηματικά να επηρεάσουν το χορό και να κάνουν ένα μικρό κορίτσι να τα αγαπήσει εξαιτίας του;

Αυτές ήταν οι επιλογές που ξεχώρισα και θέλησα να σου σου προτείνω να διαβάσεις μαζί με το παιδί σου. Θα τις βρεις όλες με ένα click στο site του Public για να μην παιδεύεσαι να ψάχνεις.

Click εδώ

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.