Σχολική λίστα, τι πρέπει να πάρεις!

σχολική λίστα

Αν είσαι φουλ οργανωτική σαν εμένα, αν θέλεις να μοιράζεις πάντα τα έξοδα μέσα στον μήνα και να μην τρέχεις για τα πάντα τελευταία στιγμή τότε εμείς οι δύο ταιριάζουμε πολύ! Λίγο το ζώδιό μου, λίγο το dna από το Ρουλάκι μου είμαι οργανωτικός τύπος, τρελαίνομαι για τάξη και πρόγραμμα και αγαπώ την ρουτίνα της καθημερινότητάς μας. Έχω πάντα λίστες με ψώνια αλλά και οργάνωσης και έτσι δεν χάνομαι ποτέ. Ή τουλάχιστον σχεδόν ποτέ. Σήμερα ο λόγος για τη σχολική λίστα, όσα ζητάνε οι δασκάλες και για τι πρέπει να πάρεις κατά 98%! Είσαι έτοιμη για back to school posts ή όχι ακόμα?

σχολική λίστα

Σε 10 μέρες το κουδούνι του σχολείου θα χτυπήσει!

Δεν ξέρω αν αυτό σε αγχώνει, αν σε στεναχωρεί ή αν το περιμένεις με ανυπομονησία! Τα δικά μου τα παιδιά δεν μπορώ να πω πως ανυπομονούν τόσο για το σχολείο το ίδιο, μιας και περνάνε τέλεια έξω από αυτό. Σίγουρα, όμως ανυπομονούν να δουν τους φίλους τους που τόσο τους έχουν λείψει! Κάθε χρόνο και λίγες μέρες μετά τον αγιασμό, οι δασκάλες μας δίνουν τις σχολικές λίστες με όσα χρειάζεται το παιδί μέσα στην τάξη. Η λίστα για ορισμένους από εμάς είναι αρκετά ακριβή. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά και μεγάλο εύρος τιμών που μπορεί να καλύψει όλα τα πορτοφόλια.

σχολική λίστα τι να πάρεις

Σχολική λίστα, τι πρέπει να πάρεις!

Θα σου αναφέρω όσα ζητούν οι δασκάλες τα 4 χρόνια που τα παιδιά μου πηγαίνουν στο σχολείο. Αν με ακολουθείς στο Instagram θα έχεις ήδη δει το video που ανέβασα στο Igtv και αργότερα δημοσίευσα και στο Facebook. Επειδή, όμως, είναι ωραία να τα έχεις και σαν λίστα, πάμε να σου τα πω όλα ωραία και νοικοκυρεμένα!

Σχολική λίστα:

 • ένα κουτί με 24 μαρκαδόρους
 • ένα κουτί με ξυλομπογιές
 • ένα κουτί με λαδοπαστέλ
 • μια συσκευασία νεροπογιές
 • έναν χάρακα
 • μια συσκευασία κόλες Α4
 • ένα ψαλίδι με στρόγγυλη μύτη μπροστά
 • ένα τετράδιο κόκκινο αντιγραφής , ένα κίτρινο ορθογραφίας, ένα πράσινο για πρόχειρο, ένα μπλε αριθμητικής (εγώ παίρνω από 2 γιατί στα μέσα της χρονιάς σίγουρα χρειαζόμαστε και δεύτερο)
 • κόλλες στικ (πάντα παίρνω συσκευασία με 2 τουλάχιστον)
 • κόλλα υγρή
 • μια γόμα, μια ξύστρα, ένα μολύβι 2B (συνήθως)
 • μαρκαδόρους για τον πίνακα, ένα μπλε έναν κόκκινο
 • έναν φάκελο με λάστιχο και έναν με κουμπί
 • ένα μπλοκ ζωγραφικής Α3
 • χάρτινες κόλλες πολύχρωμες
 • ένα κουτί σε μέγεθος παπουτσιού για να αποθηκεύσουν εκεί κάποια από αυτά τα υλικά (αυτό δεν το ζητούν όλες οι δασκάλες)

Πολλά από αυτά θα τα έχεις σίγουρα. Δεν θα χρειάζεσαι δεύτερα. Αυτό που θα θέλεις σε πληθώρα είναι σίγουρα τα μολύβια, γιατί τελειώνουν γρήγορα από το ξύσε ξύσε αλλά και γόμες που χάνονται ως δια μαγείας πολύ συχνά. Τσάντα μπορεί να έχεις καλή από πέρυσι. Ωστόσο μέχρι της 3 του μηνός σου δίνω την ευκαιρία να κερδίσεις μια σχολική τσάντα εδώ μέσα από το blog μου! Άντε μην αργείς! Πάρε μέρος σε αυτόν τον τέλειο back to school διαγωνισμό!

σχολική λίστα τι να πάρεις

Κάθε χρόνο η λίστα για το κάθε παιδί μου κοστίζει περίπου 50 με 60e. Η λίστα του νηπιαγωγείου κοστίζει μερικά ευρώ παραπάνω λόγω παραπάνω υλικών για τις χειροτεχνίες. Όπως και να έχει είναι ένα έξοδο μέσα στον μήνα, αν σκεφτείς πως έχεις να δώσεις συνδρομή στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τα αθλητικά που σίγουρα πρέπει να αγοράσει το παιδί μιας και εκείνα της άνοιξης δεν του κάνουν και φόρμες μακριές μιας και οι περσινές έχουν φαγωμένα γόνατα! That’s our family story!

Σχολική λίστα στα Public!

Φέτος όλα τα σχολικά τα αγόρασα από τα Public! Ένα απόγευμα μαζί με τα παιδιά μου ήταν ότι καλύτερο για να μπούμε όλοι μαζί σε back to school mood! Είχαμε λίστα με όσα χρειαζόμαστε και δώσαμε υπόσχεση να μην απομακρυνθούμε πολύ από αυτήν. Διαλέξαμε παρέα τις γόμες, τα μολύβια και τα ντοσιέ, καθώς και τις νέες μας κασετίνες. Μια βόλτα στο ανανεωμένο κατάστημα των Public στον Πειραιά ήταν ότι πρέπει να βγούμε από το σπίτι!

Γιατί ψώνισα από τα Public!

Τα Public διαθέτουν μια οικονομική σειρά με σχολικά, τα οποία είναι και καλά ποιοτικώς μιας και τα χρησιμοποιήσαμε και πέρυσι. Είδη όπως μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, μολύβια, νερομπογιές, φάκελοι, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, τσάντες και παγουρίνα είναι μόλις κάποια από όσα διαθέτει η σειρά Coolbee των Public. Συσκευασίες value for money αν έχεις πάνω από ένα παιδί, όπως εγώ με μολύβια σε super οικονομικές τιμές!

back to school

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Έτσι κι εγώ οργανώθηκα για τα καλά με τη βοήθεια των παιδιών μου! Δηλώνουμε πανέτοιμοι για την νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες! Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά του κόσμου!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.