4 λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start

Τέσσερις-λόγοι-να-αγοράσεις-εργονομικό-μολύβι-Easy-Start-STABILO

Νέα σχολική χρονιά ξεκινά και όλοι γυρίζουμε ορεξάτοι στις θέσεις μας. Οι μπαταρίες γέμισαν, το μυαλό άδειασε. Είμαστε έτοιμοι για νέες ιστορίες. Ήρθε η ώρα να βγουν ξανά τα μολύβια και η υπόλοιπη γραφική ύλη. Φέτος, λέω να ανοίξω τη στήλη μου Back to School με ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα. 4 λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start STABILO στο παιδί από την πρώτη στιγμή που έρχεται σε επαφή με τη γραφή ή τη ζωγραφική. Ένα άρθρο το οποίο αφορά παιδιά από 4 ετών και άνω.

4 λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start STABILO

4 λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start

Οι ειδικοί λένε πως αν μάθει το παιδί να κρατά σωστά το μολύβι από την αρχή, τότε η επιτυχία του όσον αφορά την προγραφή και την εξέλιξή του είναι μονόδρομος. Τα παιδιά μας από την ηλικία των τριών και άνω, αρχίζουν να έχουν επαφή μέσω της ζωγραφικής. Οι μαρκαδόροι και οι ξυλομπογιές βάζουν τα παιδιά σε ένα τεράστιο δημιουργικό χώρο. Έπειτα, μεγαλώνοντας εξελίσσουν τις ικανότητές τους και από σχήματα και ακανόνιστα σχέδια γράφουν γράμματα και αριθμούς.

Ακόμα θυμάμαι τους ατελείωτους κύκλους που ζωγράφιζε το παιδί μου όταν ήταν 3 ετών. Τις γραμμές που τέμνονταν μεταξύ τους και σχημάτιζαν τυχαία είδωλα. Τα τετραγωνάκια αλλά και τα ζωάκια που προσπαθούσε να κάνει. Υπέροχη ηλικία που το παιδί ξεκινά να ανακαλύπτει τον φανταστικό νοητό κόσμο. Τι καλύτερο από το να τον ανακαλύψει σωστά εξ’ αρχής.

4 λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start STABILO

Τέσσερις λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start STABILO

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο όπου μια εργοθεραπεύτρια συνιστούσε στους γονείς μέσα από το blog της να αγοράζουν στα παιδιά τους, ειδικά τα πρώτα χρόνια αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες, εργονομικά μολύβια. Δεν ήταν διαφημιστικό άρθρο, περισσότερο συμβουλευτικό θα έλεγα. Συμφωνούσε με όλα όσα σου έχω ήδη πει σε αυτήν εδώ την ανάρτηση.

Ακολούθησέ με στο Instagram! Εκεί τα λέμε συνέχεια!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Τα εργονομικά μολύβια δεν είναι μόνο για τις πολύ μικρές ηλικίες, δηλαδή από το προ νήπιο μέχρι την Πρώτη ή τη Δευτέρα δημοτικού. Τα εργονομικά μολύβια σχεδιάστηκαν ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε ηλικία, ακόμα και άνω των 12 ετών. Κράτησε το αυτό που σου λέω.

Πάμε τώρα να δούμε πιο συγκεκριμένα τους τέσσερεις λόγους ώστε φέτος να πάρεις εργονομικό μολύβι στο παιδί σου.

4 λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start
  • ιδανικό εργαλείο γραφής για κάθε περίσταση, μέγεθος ή ηλικία,

Αρχικά, έχουν σχεδιαστεί με τη βοήθεια εμπειρογνώμων κινητικών δεξιοτήτων. Το κριτήριό τους είναι τα ανατομικά χαρακτηριστικά των παιδικών χεριών για συγκεκριμένες ηλικίες. Έχουμε στη διάθεσή μας δύο εκδόσεις, μία για αριστερόχειρες και μια για δεξιόχειρες ώστε να βρούμε το κατάλληλο μολύβι για το παιδί μας. Συνοδεύουν τα παιδιά μας από τις πρώτες προσπάθειες στην προσχολική ηλικία μέχρι την τελειοποίηση των δεξιοτήτων τους αργότερα.

  • το παιδί είναι καλό να μάθει να κρατά σωστά το μολύβι από την αρχή.

Τα εργονομικά προϊόντα γραφής της σειράς Easy Start από τη STABILO διαθέτουν άριστη ποιότητα κατασκευής. Το τριγωνικό σχήμα συνδυαστικά με την εργονομική σχεδίαση και τις αυλακώσεις πάνω στο σώμα του μολυβιού βοηθούν το παιδί. Ανακαλύπτει διαισθητικά τη σωστή θέση κρατήματος του μολυβιού. Έχει άνετο κράτημα και είναι από ξύλο πιστοποιημένο κατά PEFC. Ο εκπαιδευτικός ή ο εργοθεραπευτής πάντα εστιάζει στο πώς κρατά το παιδί το μολύβι. Αυτό επηρεάζει την απόδοσή του αλλά και την εξέλιξη.

Τέσσερις λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start STABILO

4 λόγοι να αγοράσεις εργονομικό μολύβι Easy Start STABILO

  • η αντιολισθητική λαβή δεν τραυματίζει το χέρι του παιδιού

Τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού είναι γνωστό πως έχουν αρκετό γράψιμο. Αντιγραφή, ορθογραφία και το χεράκι τους νιώθει κούραση πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Η αντιολισθητική λαβή παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον παράγοντα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που το συναντάμε αλλά και ένας παράγοντας γκρίνιας του παιδιού.

  • μοντέρνοι σχεδιασμοί χρωμάτων που προδιαθέτουν ευχάριστα το παιδί
EASYgraph STABILO

Τέλος, η σειρά Easy Start της STABILO είναι πολύχρωμη! Οι ώρες της γραφής δεν χρειάζεται να είναι άχρωμες και βαρετές. Το παιδί μπορεί να διαλέξει το χρώμα που του αρέσει περισσότερο και με αυτό να κάνει το πιο συναρπαστικό ταξίδι.

Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν μόνο το καλύτερο!

Αγαπάμε την εταιρεία STABILO και εδώ μπορείς να δεις τι άρθρα έχω μοιραστεί μαζί σου μέχρι σήμερα!

Ο Ντίνος πρόσφατα αποχαιρέτησε το Δημοτικό παρέα με τα εργονομικά αγαπημένα του μολύβια. Θα συνεχίσει με τα STABILO EASYoriginal στο γυμνάσιο. Διαθέτουν εργονομικό rollerball για μαθητές για ξεκούραστη γραφή . Η ειδική μπίλια και μελάνη θα του προσφέρουν κείμενα χωρίς στίγματα ή μουτζούρες! Θα είναι ο σύμμαχός του στο πολύ γράψιμο που θα συναντήσει στο γυμνάσιο. Επιπροσθέτως, ιδανικό για την ηλικία του είναι το μηχανικό μολύβι EASYergo 1.4, καθώς είναι για παιδιά που ξέρουν ήδη να γράφουν. Βλέπεις διαφορά στον γραφικό χαρακτήρα.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις όλα τα Back to School Post μας!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και καλή πρόοδο στα παιδιά μας! The best is yet to come!

#stabilo #MYSTABILO #stabiloeasystart

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.