Οι γιορτές τελείωσαν αλλά όχι τα τραπέζια και οι επισκέψεις φίλων αγαπημένων στα σπίτια μας! Μια τέτοια μέρα ήταν και η προχτεσινή για αυτό κι εγώ μπήκα στην κουζίνα για ένα ακόμα γλυκάκι! Τις τάρτες τις αγαπώ ιδιαίτερα! Και τις αλμυρές αλλά και τις γλυκές! Πόσο μάλλον τις σπιτικές τάρτες! Για σήμερα λοιπόν σου φύλαξα συνταγή για τάρτα σοκολάτας! Δεν μου πήρε ούτε 30′ να την εκτελέσω για αυτό και στη δείχνω σήμερα στην αγαπημένη μου στήλη με τις γλυκές συνταγές!
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τάρτα σοκολάτας έχεις?
Δεν μπορώ τις πολύπλοκες συνταγές. Τις πολλές διαδικασίες αλλά και εκείνες τις συνταγές που πρέπει να τρέχεις σε κατάστημα με μπαχαρικά για να βρεις κάποια από τα υλικά της. Το να φτιάξεις ζύμη για τάρτα γλυκιά είναι το μόνο εύκολο! Τρελό ευκολάκι σου λέω! Δεν θέλει τίποτα που να μην έχεις στο ψυγείο σου. Γι αυτό θα ξεκινήσω με την συνταγή αυτή.
Υλικά για την ζύμη της γλυκιάς τάρτας
Θα ξεκινήσω λέγοντας πως συνολικά ο χρόνος που χρειάστηκε να αφιερώσω για την τάρτα δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά της ώρας. Όσα λεπτά έψηνα την τάρτα ετοίμαζα την σοκολατένια κρέμα μου και χτυπούσα την σαντιγί στην κουζινομηχανή μου! Έτσι είναι φίλη μου! Εξοικονομείς χρόνο κάνοντας κάποια πράγματα ταυτόχρονα! Πάμε τώρα να δεις τι χρειάζεσαι για το ζυμαράκι που θα γίνει τάρτα..
- 180 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κυβάκια
- 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κρόκο αυγού
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- μια κουταλιά της σούπας νερό βρύσης για το τέλος
Ξεκινώ κοσκινίζοντας το αλεύρι πάνω στον καθαρό πάγκο μου δημιουργώντας ένα βουναλάκι. Ρίχνω πάνω σε αυτό τα κυβάκια βουτύρου και τη ζάχαρη και ξεκινώ να πλάθω τα υλικά μου μέχρι να γίνουν τρίμματα ή κάτι σαν βρεγμένη άμμος. Τότε ρίχνω τον κρόκο, το ξύσμα και στο τέλος το νεράκι από τη βρύση. Σιγά σιγά τα τρίμματα θα γίνουν ζυμαράκι όταν ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Τότε τυλίγω το ζυμαράκι σε σχήμα μπάλας με μεμβράνη και παράλληλα ξεκινώ την κρέμα σοκολάτας μου. Άσε για 5 λεπτά στην άκρη το μπαλάκι με τη ζύμη και πάτησε το στη μέση ώστε να το απλώσεις μετά καλύτερα και πιο δίκαια.
Πώς θα ψήσεις την ζύμη σου για την τάρτα σοκολάτας
Βουτύρωσε την ταρτιέρα σου. Άνοιξε με τον πλάστη σου την ζύμη προσεκτικά τόσο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα της ταρτιέρας σου. Άπλωσε την και από πάνω στρώσε σε όλη την επιφάνεια λαδόκολα. Έπειτα ρίξε όσπρια από πάνω. Ψήσε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Έπειτα αφαίρεσε τα όσπρια και ψήσε για άλλα 10 λεπτά. Βγάλε την τάρτα και με ένα ασπράδι αυγού άλειψε την επιφάνεια της τάρτας. Ψήσε για άλλα 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη!
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
Αυτή την κρέμα την υπεραγαπώ! Την βάζω σε τούρτες, στα προφιτερόλ μου, στις τάρτες μου και σε γλυκό στο ποτήρι με μπισκότα! Πάει με όλα σου λέω και δεν την αλλάζω με καμία άλλη! Το Ρουλάκι, η μαμά μου δηλαδή, όποτε την έφτιαχνε γλύφαμε και τα δάχτυλά μας εκτός από το μπολ!Πάμε να δεις τι κρύβει μέσα της.
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- μισό πακέτο κακάο άγλυκο
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό βρύσης
- 1 κουτί κούστερ πάουντερ ή μισό κορν φλάουερ
- 1 κουβερτούρα σε κομματάκια
Ζεσταίνω το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα 3 φλυτζάνια νερό. Στο ένα φλυτζάνι νερό βρύσης που περισσεύει διαλύω το κορν φλάουερ ή το κούσταρ, ανάλογα τι έχεις τελικά, σε ένα μπολ. Μόλις αρχίσει τα ζεσταίνεται το μείγμα μου στο κατσαρολάκι ρίχνω το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύω γρήγορα με το σύρμα μου με σκοπό να πήξει η κρέμα μου. Μόλις αισθανθείς πως να αρχίζει να βαραίνει ρίξε μέσα το κακάο και την κομματιασμένη κουβερτούρα. Ανακάτεψε γρήγορα και με ρυθμό μέχρι να πήξει η κρέμα σου. Και η απίθανη κρέμα σοκολάτας σου μόλις εκτελέστηκε!
Αυτήν την τάρτα σοκολάτας μπορείς να την στολίσεις με διάφορα! Με ξηρούς καρπούς! Με φρούτα του δάσους! Με μούρα, φρέσκα bluberries και cranberries. Μπορείς, όμως, και με απλή σαντιγί που ίσως να έχεις ξεχασμένη στο ντουλάπι σου! Εγώ πάντα έχω ένα κουτάκι garnie Γιώτης, γιατί όταν έχω κέφια στολίζω με αυτήν την ζεστή σοκολάτα των παιδιών! Μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις εννοείται !Δεν είναι κάθε μέρα πασχαλιά!Έτσι δεν είναι?
Τάρτα σοκολάτας με σαντιγύ για το γαρνίρισμα λοιπόν!
Η Σαντιγί στην σοκολάτα πάντα δείχνει ωραία! Ιδανικά θα ήθελα να γεμίσω όλη την επιφάνεια της τάρτας αλλά δεν ήθελα να φανώ υπερβολική και επίσης ήθελα να φυλάξω λίγη για τη Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα που θα ετοίμαζα για τα παιδιά μου και την μικρή μας φιλοξενούμενη! Τους το φύλαγα για έκπληξη αυτό! Όπως και να έχει σε λιγότερο από μια ώρα είχα έτοιμο και νόστιμη γλυκό για κέρασμα! Την επόμενη φορά που θα περιμένεις κάνεις να με θυμηθείς! Ψάξε την συνταγή στην στήλη μου με τις γλυκές συνταγές και είσαι έτοιμη!
Αυτά για σήμερα! Θα τα πούμε σύντομα ξανά σε αυτή τη στήλη πάλι με κάτι γρήγορο και εύκολο!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!
Εύη.
Μμμμμ τι λαχταριστή που φαίνεται! Κι όντως εύκολη στην παρασκευή της, φιλενάδα! Έμεινε κανένα κομματάκι να έρθω για καφέ;