Πώς να κάνετε την επιστροφή στα θρανία πιο εύκολη

Πώς-να-κάνετε-την-επιστροφή-στα-θρανία-πιο-εύκολη

Η περίοδος των διακοπών φτάνει στη λήξη της και δεν είναι λίγες οι μανούλες οι οποίες ανησυχούν για αυτή την επάνοδο. Κάθε αρχή και δύσκολη που λέει ο λαός και αυτό το ρητό κρύβει μέσα του μια μεγάλη αλήθεια. Για όλα, όμως, υπάρχει μια λύση αρκεί να υπάρχει όρεξη και θέληση. Πώς να κάνετε την επιστροφή στα θρανία πιο εύκολη ακόμα κι αν σας φαντάζει αδιανόητο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πώς να κάνετε την επιστροφή στα θρανία πιο εύκολη

Έντεκα χρόνια μαμά έχω ζήσει πολλές και διαφορετικές επανόδους μέχρι σήμερα με τα παιδιά μου. Οι πιο δύσκολοι επάνοδοι ήταν εκείνοι της νηπιακής ηλικίας χωρίς δεύτερη σκέψη. Με επιμονή και υπομονή, όμως, τα καταφέραμε πάντα σε συνεργασία με τα παιδιά μου. Διότι, αν τα παιδιά δεν θέλουν να συνεργαστούν τότε ο χρόνος θα κυλά βασανιστικά αργά μέχρι την ένταξη στο σχολικό ωράριο.

Πώς να κάνετε την επιστροφή στα θρανία πιο εύκολη

Οι τρεις μήνες διακοπών δεν είναι ποτέ αρκετοί. Όσο ζούμε στην Ελλάδα, σε αυτή την υπέροχη χώρα, όπου συναντάς θάλασσα σχεδόν παντού και ο ήλιος καίει τους θερινούς μήνες.

Εγώ, από την άλλη μόλις φύγει ο Δεκαπενταύγουστος ξεκινώ την οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς. Τα ρούχα των παιδιών, τα καινούργια μας παπούτσια και τα σχολικά. Απεχθάνομαι τις σχολικές ουρές στα ταμεία και η πολυκοσμία δεν είναι το καλύτερό μου.

Πολλοί με ρωτούν στο Instagram, για ποιο λόγο ανοίγω τόσο νωρίς τη Back to School season ( * ξέρεις πως αγαπώ να ανοίγω παρενθέσεις όταν γράφω)

Αρχικά, γιατί το ‘επιβάλλει’ (εντός εισαγωγικών) το blogging. Και το blogging για εμένα είναι το hobby μου που γίνεται με τα χρόνια επάγγελμα. Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τα Χριστούγεννα. Από τη μία μου αρέσει να στολίζω νωρίς από την άλλη είναι αναγκαίο, διότι όλα τα μαγαζιά στολίζουν με την έναρξη της σεζόν. Έτσι και το mamasnpapas.gr λειτουργεί, για να βοηθήσει εσένα πριν έρθουν οι μέρες αυτές.

Όλη η ενότητα Σχολείο εδώ με ένα click!

Πάμε όμως στο θέμα μας τώρα..

Πώς να κάνετε την επιστροφή στα θρανία πιο εύκολη

Αρχικά, καλό είναι η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων να ξεκινάει μόλις αρχίσει να τελειώνει ο Αύγουστος. Η συζήτηση με το παιδί μας φέρνει πάντα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το να αλλάξεις την ώρα που το παιδί θα πέσει για ύπνο δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει το χρόνο του. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που θα έχει το παιδί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Έπειτα, η προετοιμασία για αυτό είναι ιεροτελεστία.

  • Τα δωμάτια καλό θα είναι να είναι προετοιμασμένα για γραφή και ανάγνωση.
  • Τα θρανία να είναι τακτοποιημένα και με όσο λιγότερα αντικείμενα επάνω τους.
  • Αν δεν κάνατε decluttering τον Ιούνιο τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.
  • Τα παιχνίδια να έχουν μαζευτεί με τάξη σε καλάθια, όμορφα και τακτοποιημένα σε μια γωνιά. Όχι κλεισμένα στις ντουλάπες ή στο πατάρι, γιατί το έχω ακούσει και αυτό. Να είναι προσιτά στο παιδί να μπορεί να παίζει τον ελεύθερο χρόνο του χωρίς δυσκολία.
  • Ο χρόνος που αφιέρωνε το παιδί στις ηλεκτρονικές οθόνες αλλά και στην τηλεόραση να επανέλθει σε χρόνο που τηρείτε όταν πηγαίνει σχολείο. Δύο εβδομάδες πριν είναι ότι πρέπει για αυτό. Να κόβετε από ένα δεκάλεπτο την ημέρα. Εμείς, όλη τη σχολική χρονιά παίζουμε μόνο Σαββατοκύριακα. Καθημερινές μόνο τις σχολικές αργίες και εφόσον έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Tip για όσους βοηθούν τα παιδιά τους με προετοιμασία στο σπίτι

Πέρυσι, η Ε’ Δημοτικού ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για το παιδί μου. Ύστερα από δύο χρόνια καραντίνας και τηλεκπαίδευσης η επάνοδος ήταν ανέφικτη και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Η περίοδος μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων μου θύμιζε την προσαρμογή στο νήπιο. Τόση δυσκολία.

Η δασκάλα που μας έτυχε ήταν αυστηρή και παλαιάς κοπής. Διόλου διαπραγματεύσιμη με πολύ υψηλό πήχη δυσκολίας όσον αφορά τα διαγωνίσματα, τα οποία δεν ανταποκρινόντουσαν στην ύλη την οποία δίδασκε εντός της αίθουσας. Το παιδί μου χρειαζόταν υποστήριξη και ώθηση, διότι ένιωθε ανασφαλής. Έτσι, ξεκινήσαμε ιδιαίτερα στο σπίτι. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού συμπλήρωνε τα κενά του αλλά και όσα δεν κατανοούσε μέσα στην τάξη. Ουσιαστικά, τον προετοίμαζε για τα διαγωνίσματα και ξεσκόνιζαν πολύ καλά την ύλη μαζί. Το παιδί μελετούσε μόνο του. Δύο ώρες την εβδομάδα τσέκαρε αν είχε κενά και του έλυνε απορίες. Και είχε πολλές δυστυχώς.

Ακολούθησέ με στο Instagram εκεί τα λέμε καθημερινά!

Φέτος, λοιπόν, ξεκινήσαμε ήδη δειλά δειλά μια επανάληψη. Η ΣΤ’ λένε ότι είναι βατή τάξη με λίγα επιπρόσθετα πάνω σε όσα μάθαμε στην Ε’. Μια ώρα την εβδομάδα για αρχή ώστε να πιάσουμε πάλι μολύβι και χαρτί. Να συγκεντρώσουμε το μυαλό μας πριν μπούμε στην τάξη. Επίσης, φρεσκάρουμε κανόνες και θεωρίες.

Αν και εσείς κάνετε ιδιαίτερα στο σπίτι, μπορείτε να το δοκιμάσετε μόλις μπει ο Σεπτέμβρης. Θα γίνει μια προετοιμασία όσο να’ ναι.

Πώς να κάνετε την επιστροφή στα θρανία πιο εύκολη

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι όσα πιστεύω πράττουμε εμείς στην οικογένειά μας. Σε εμάς είχαν θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη, πολλοί από εσάς λειτουργείτε την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για αυτό. Εμείς λειτουργούμε έτσι και μας βολεύει πολύ η διαδικασία.

Love & Respect,

Evi.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.