Ο Άκης Πετρετζίκης το Food Waste και τα παιδικά βιβλία

Ο Άκης Πετρετζίκης το Food Waste και τα παιδικά βιβλία

Το Σάββατο που μας πέρασε μου ήμουν παρούσα σε μια εκδήλωση για το νέο εγχείρημα του Άκη Πετρετζίκη να μπει στον κόσμο των παιδιών. Βρέθηκα στο Kitchen Lab στην Αγία Παρασκευή και μπήκα μέσα στην τηλεοπτική κουζίνα του Άκη. Στην εκδήλωση είμασταν παρόντες επιλεγμένοι bloggers και influencers! Όλοι ανυπομονούσαμε να μάθουμε όσο περισσότερα μπορούμε σχετικά με την στροφή του Άκη στον κόσμο των παιδιών! Ο Άκης Πετρετζίκης το Food Waste και τα παιδικά βιβλία που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Νέα προσθήκη στη στήλη μου Παιδικό Βιβλίο.

Ο Άκης Πετρετζίκης το Food Waste και τα παιδικά βιβλία

Λίγα λόγια για τον Άκη Πετρετζίκη

Τον Άκη οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε όταν θέλησε να συμμετάσχει στον πρώτο τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής Master Chef που ξεκίνησε στο Mega Channel. Βγήκε νικητής και έπειτα η σύνδεση μαζί του ήταν αναπόφευκτη. Άκρως επικοινωνιακός, απλός και με ομιλία που στάζει μέλι. Ένα παιδί της ‘διπλανής πόρτας’ το οποίο κατάφερε να κερδίσει τις μαμάδες, τους μπαμπάδες, τις γιαγιάδες αλλά και τις νέες νοικοκυρές.

Μέχρι και σήμερα ξεχωρίζει στο χώρο για την αμεσότητα, τις νόστιμες και απλές συνταγές. Επιπρόσθετα, τον έχουμε αγαπήσει πολύ για την συχνή επικοινωνία που έχουμε μαζί του στα Κοινωνικά Δίκτυα. Προσωπικά, τον αγαπώ αλλά και τον εμπιστεύομαι σε πολλές συνταγές. Εκτός κι αν έχω καμία από το Ρουλάκι μου, τη μαμά μου ξέρεις.

Ο Άκης Πετρετζίκης το Food Waste και τα παιδικά βιβλία

Ο Άκης θέλει πολύ να μάθουμε να τρώμε σωστά αλλά και να μην πετάμε τίποτα!

Μπορεί τα βιβλία και τα επιτραπέζια της παιδικής σειράς από τις Εκδόσεις Ψυχογιός να έχουν την υπογραφή του Άκη, ωστόσο από πίσω υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα. Υπεύθυνος για τα κείμενα είναι ο Κυριάκος Μούρτζης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Από την άλλη, για την εξαιρετική εικονογράφηση υπεύθυνος είναι ο Στέφανος Κολτσιδόπουλος, ο οποίος πέτυχε απόλυτα τον Άκη!

Ο Άκης Πετρετζίκης το Food Waste και τα παιδικά βιβλία

Θεωρώ τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι όλοι μιλάμε για τον Άκη και ξέρουμε σε ποιον αναφερόμαστε χωρίς να έχουμε πει καν το επίθετό του.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Πόπη Γαλάτουλα, η διευθύντρια Δημόσιων Σχέσεων των Εκδόσεων Ψυχογιός. Έπειτα, ήρθε ο Άκης και τα λόγια του με συγκίνησαν πολύ. Πριν καν μιλήσει για τη δουλειά του μίλησε για τη δική μας, τη δουλειά των τίμιων blogger & influencer. Τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι πόσους ακόλουθους ή αναγνώστες έχεις αλλά τι επιρροή έχεις σε όσους σε πλαισιώνουν. Τι αποτύπωμα αφήνεις στο κοινωνικό σύνολο που θέλει να σε βλέπει. Και κάπως έτσι, ανέβηκε άλλο ένα σκαλί στα μάτια μου ο Άκης.

Στο Instagram του mamasnpapas.gr έχω αποθηκεύσει σε highlight στιγμιότυπα από την εκδήλωση ώστε να δεις περισσότερα LIVE από την κουζίνα του Άκη!

Ο Άκης Πετρετζίκης το Food Waste και τα παιδικά βιβλία

Το Μυστικό βιβλίο των υπερδυνάμεων

Ο προπάππους του Άκη, που λες, είχε ένα βιβλίο. Το βιβλίο αυτό λέει ότι υπάρχουν τρεις φυλές της μυστικής τριάδας, οι οποίες μας κάνουν να έχουμε υπερδυνάμεις.

  • η φυλή των ΠΡΩΤ, που τους αρέσει να δουλεύουν σε φάρμες, χωράφια και θάλασσες. Εκτρέφουν ζώα, ψάρια , φτιάχνουν γαλακτοκομικά και μαζεύουν αυγά από τα κοτέτσια τους. Καλλιεργούν φασόλια, φακές, κινόα αλλά και παράγουν ξηρούς καρπούς.
  • η φυλή των ΥΔΑΤ, ή αλλιώς ο διπλός πανικός των ΣΥΔΑΤ και των ΑΫΔΑΤ.
  • η φυλή των ΛΙΠ. Υπάρχουν οι καλοί ΛΙΠ, ή αλλιώς ΑΛΙΠ αλλά και οι κακοί ΛΙΠ με το όνομα ΚΛΙΠ. Οι πρώτοι έχουν υπερδυνάμεις οι δεύτεροι όμως όχι .

Τελικά, αυτό το βιβλίο δεν εκπαιδεύει μόνο τα παιδιά μας αλλά κυρίως εκπαιδεύει εμάς όσον αφορά την σωστή και ολοκληρωμένη διατροφή. Το βρήκα εξαιρετικό, απλό, απόλυτα ευχάριστο και δημιουργικό για παιδιά άνω των τεσσάρων ετών. Φυσικά, πάντα με τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά μπορούν να γίνουν θαύματα!

Άκης Πετρετζίκης Εκδόσεις Ψυχογιός

Άκης Πετρετζίκης και Η μυστική των μαγείρων σχολή

Οι Μυστικοί Μάγειρες μέσα από την κατάλληλη εκπαίδευση μαθαίνουν να λύνουν μυστήρια και να ολοκληρώνουν περίεργες διατροφικές αποστολές για το καλό της ανθρωπότητας. Έχουν να αντιμετωπίσουν τον Ντάρκ Μπιτ αλλά και τις κακές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων.

Το Μυστήριο του Μισοφαγωμένου Σάντουιτς άνω των 8 ετών

Μέσα από την ιστορία στου μισοφαγωμένου σάντουιτς τα παιδιά γνωρίζουν τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος. Μαθαίνουμε πώς να μην πετάμε φαγητό, άρα και περισσότερα σκουπίδια. Τέλος, πώς να μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Το κακαόδασος και η παράξενη ομίχλη άνω των 8 ετών

Στην Ακτή Ελεφαντοστού και τα κακαόδασος έχει γεμίσει ομίχλη. Οι σοκολάτες είναι πολύ γλυκές λες και τρώει κανείς σκέτη ζάχαρη. Μέσα από την ιστορία αυτή τα παιδιά μαθαίνουν για τα οφέλη της σοκολάτας της ζωής μας αλλά και ποια είναι η σωστή ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε.

Στο Instagram του mamasnpapas.gr θα βρεις αποθηκευμένο το Highlight από την εκδήλωση στο Kitchen Lab.

Θεωρώ πολύ έξυπνα τα βιβλία αυτά. Με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής ομάδας το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Η εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Άκης ειδικά είναι λες και τον βλέπεις μπροστά σου. Οι εικόνες είναι λες και παρακολουθείς ταινία μέσα από το βιβλίο. Εκπληκτικό και πολύ δελεαστικό για τις ηλικίες άνω των 8 ετών. Δυνατό χαρτί η εικονογράφηση.

Εγώ από την άλλη, χαίρομαι διότι βρήκα μέσα στα βιβλία ωραίες συνταγές. Από την άλλη, αυτή η σειρά βιβλίων δεν εκπαιδεύει μόνο τα παιδιά μας. Εκπαιδεύει κυρίως εμάς τους γονείς. Υγιεινές λύσεις μέχρι και με τρόφιμα που έχουν περισσέψει. Και κάπου αναλογίζομαι πόσο πολύ φαγητό πετώ καθημερινά. Πόσο χαμένη ενέργεια, χρήματα και κόπος.

Και όπως πολύ σωστά λέει ο Άκης στα βιβλία του αυτά: Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο. Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία.

Θα τα βρείτε όλα να κυκλοφορούν παντού από τις Εκδόσεις Ψυχογιός! Βρίσκονται παντού, σε όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά και σε μεγάλα Super Market! Τέλος, είναι ένα φανταστικό δώρο ακόμα και για το βαφτιστήρι, ένεκα των ημερών.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.