Διαβάζουμε Το αυγό που ράγισε της Εύης Τσιτιρίδου

to avgo pou ragise diagonismos

Το Πάσχα πλησιάζει και όπως είναι φυσικό έχουμε ήδη ξεκινήσει να διαβάζουμε ιστορίες σχετικά με αυτό! Διαβάζουμε ”το αυγό που ράγισε” της Εύης Τσιτιρίδου- Χριστοφορίδου και μάλιστα σου δίνεται η δυνατότητα να κερδίσεις ένα αντίτυπο του βιβλίου ακολουθώντας τα βήματα που σου δίνονται στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο προφίλ του mamasnpapas.gr στο Facebook.

Διαβάζουμε Το αυγό που ράγισε της Εύης Τσιτιρίδου

Το αυγό που ράγισε, η ιστορία

Η ιστορία του κόκκινου αυγού που ράγισε δεν διαφέρει σε τίποτα από ενός ανθρώπου με διαφορετικότητα, αδυναμία ή αναπηρία. Είναι Μεγάλη Πέμπτη και η γιαγιά Ναυσικά βάφει τα κόκκινα αυγά ως είθισται. Όμως, ένα αυγουλάκι με πιο αδύναμο τσόφλι ραγίζει κατά τη διάρκεια του βρασίματος μέσα στην τσίγκινη κατσαρόλα της γιαγιάς! Τα υπόλοιπα γερά αυγά αρχίζουν να το κοροϊδεύουν. Ο μικρός Νικηφόρος, βοηθάει τη γιαγιά στο γυάλισμα των αυγών και πέφτει επάνω στο ραγισμένο αυγό. Ξέρει πως νιώθει τώρα εκείνο και γεμάτος ενθουσιασμό κατεβάζει το κουτί με τα χρώματα και τα πινέλα.!

Είναι πρόθυμος να κάνει το ραγισμένο αυγό να νιώσει καλύτερα. Συνδυάζοντας τις εικόνες και τις παραστάσεις που έχει στο μυαλό του από το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα πήλινα αγγεία ζωγραφισμένα με μελανόμορφο και ερυθρόμορφο ρυθμό αποφασίζει να το διακοσμήσει. Τα υπόλοιπα γυαλισμένα αυγά γεμάτα αυτοκόλλητα από το super market κοιτούν με ανυπομονησία να τελειώσει το μικρό αγόρι.

Το αυγό που ράγισε έγινε ο αστέρας της ημέρας!

Διαβάζουμε Το αυγό που ράγισε της Εύης Τσιτιρίδου

Από Κουασιμόδος έγινε Άδωνης, μονολογούσαν τα υπόλοιπα αυγά. Και από εκεί που τον κορόιδευαν τον ζήλευαν τώρα. Την επόμενη μέρα, Μεγάλη Παρασκευή, ο Νικηφόρος και οι φίλοι θα επιχειρήσουν να στολίσουν και άλλα αυγά με τον ίδιο όμορφο τρόπο. Και κάπως έτσι θα φτιάξουν ένα όμορφο έθιμο.

Απόλαυσα πολύ την ιστορία της συγγραφέως κυρίως γιατί εμπερικλείει μέσα της πολλά Πασχαλινά έθιμα. Κόκκινα αυγά, τσουρέκια, μαγειρίτσα, ταχινόπιτα, απαλή μουσική που σε έβαζε στο κατανυκτικό κλίμα που προστάζει η Μεγάλη Εβδομάδα. Με αυτή την ιστορία το παιδί έρχεται όλο και πιο κοντά στο νόημα του Πάσχα.

Ο μικρός Νικηφόρος και το αυγό που ράγισε μας διδάσκουν!

Ο μικρός Νικηφόρος με την τόσο υπέροχη και γλυκιά του πράξη μας, δείχνει πως έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά έχουν βρεθεί σε μειονεκτική θέση. Δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά αισθάνονται κατώτερα δίπλα σε άλλα πιο δυνατά παιδιά ή πιο θαρραλέα. Ο Νικηφόρος έδειξε ακριβώς τον τρόπο. Ο μόνος τρόπος είναι αυτός. Ο τρόπος της υποστήριξης, της βοήθειας και της αγάπης.

Διαβάζουμε Το αυγό που ράγισε της Εύης Τσιτιρίδου

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πάντα με βάζει σε σκέψεις. Σε περισσότερες σκέψεις από όσες κάνω συνήθως. Εύχομαι να είμαστε όλοι τόσο ευαισθητοποιημένοι και καλόκαρδοι όλες τις ημέρες του χρόνου. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας. Να τον βοηθάμε να σηκωθεί από μια δυσκολία. Να του κρατάμε το χέρι. Να αγαπιόμαστε. Να κατανοούμε. Να συμπράτουμε, όπως ακριβώς συνέπραξαν και τα παιδιά στολίζοντας τα κόκκινα αυγά. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Αυτή η αποστολή μας. Να είμαστε συνάνθρωποι.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις Εκδόσεις Σα’ί’τη για το υπέροχο βιβλίο και την Εύη Τσιτιρίδου Χριστοφορίδου που μας χαρίζει τόσο όμορφες στιγμές με τα παιδιά μου. Με αφορμή ένα βιβλίο και μια ιστορία ερχόμαστε πιο κοντά.

Εδώ μπορείς να δεις κάποια από τα βιβλία της συγγραφέως που έχουμε διαβάσει και έχω μιλήσει για αυτά παλιότερα!

Διαβάζουμε Το αυγό που ράγισε της Εύης Τσιτιρίδου

Η φόρμα συμμετοχής για αν δηλώσεις τα στοιχεία σου και να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό μου που τρέχει στο Facebook είναι αυτή εδώ. Τα υπόλοιπα βήματα θα τα βρεις στη φωτογραφία (click εδώ) που αναρτήθηκε στο Facebook.

Όροι και προϋποθέσεις:

  1. Δεκτές οι συμμετοχές εντός Ελλάδος .
  2. Λήξη διαγωνισμού 18 Απριλίου.
  3. Το βιβλίο δεν ανταλλάσσεται με άλλο ή με χρήματα.
  4. Η αποστολή του βιβλίου θα γίνει από τις Εκδόσεις Σα’ί’τη.
  5. Η κλήρωση θα διεξαχθεί από εμένα.

Καλή επιτυχία και καλές αναγνώσεις!

Θα επανέλθω με ευχές για το Πάσχα!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη,

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.