Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Η οικογένειά μας μετρά ήδη κάποιες παραδόσεις! Παραδόσεις που μας αντιπροσωπεύουν και μας χαρακτηρίζουν! Μια από αυτές είναι και το ξωτικό μας, εν ονόματι Dicy. Το όνομά του βγαίνει από τα ονόματα των παιδιών στα Αγγλικά. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Dicy ήρθε να ενισχύσει την μαγεία των ημερών και να μας αιφνιδιάσει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι! Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά λοιπόν!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Dicy, το οικογενειακό μας ξωτικό!

Πες μου τι θα έχουν να θυμούνται τα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν? Τι θυμάσαι εσύ από τα δικά σου παιδικά Χριστούγεννα? Τι αίσθηση σου αφήνουν στην καρδιά και στο στόμα οι ημέρες αυτές? Εμένα γλυκιά που στάζει μέλι! Θυμάμαι χαρακτηριστικά τις υφασμάτινες μπότες μας γεμάτες γλυκά και ζεστές κάλτσες! Τα δώρα δίπλα στο τζάκι και το δέντρο! Την μαμά μου να στολίζει το τραπέζι, τον μπαμπά μου να σερβίρει κρασί και να σκαλίζει το τζάκι! Δεν ξεχνώ επίσης πως η αδερφή μου πάντα ξόδευε κάποια χρήματα από τις οικονομίες της για να μου πάρει δώρο! Μια χρονιά μου είχε πάρει το μπάνιο της μπάρμπι! Πόσο πολύ είχα παίξει μαζί του δεν λέγεται! Τέτοιες εικόνες θέλω να έχουν και τα δικά μας παιδιά!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Ο Dicy γεννήθηκε, για να το πω έτσι, πριν από 4 χρόνια περίπου! Όταν ο Ντίνος ήταν 3 χρόνων και κάναμε πολλά πράγματα παρέα! Κατασκευές, χειροτεχνίες και τα συναφή! Ήθελα τα παιδιά μου να έχουν έντονη την αίσθηση της μαγείας μέσα τους! Να μάθουν να πιστεύουν ακόμα και στο πιο αδύνατο! Να μην είναι 100% ορθολογιστές αλλά είναι και γεμάτοι συναίσθημα! Σε κάποιες περιπτώσεις, να αφήνουν χώρο στην φαντασία να πάρει θέση στο μυαλουδάκι τους! Ήθελα να πιστεύουν πως υπάρχει το πνεύμα των Χριστουγέννων και πως μας καθοδηγεί όλη τη χρονιά, όχι μόνο τις ημέρες αυτές! Ήθελα, μαζί με το μήνυμα της γεννήσεως του Χριστού μας να πιστεύουν και στον Άγιο Βασίλη από τον Βόρειο Πόλο αλλά και στον δικό μας Άγιο Βασίλη από την Καισαρεία!

Θέλω τα παιδιά μου να πιστεύουν στο αδύνατο!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!
Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Τα παιδιά δεν μπορείς να τα ξεγελάσεις, ειδικά τον Ντίνο που είναι 7 χρονών! Δυστυχώς, υπάρχουν συμμαθητές του που του είπαν διάφορα για τον Άι Βασίλη και πως εμείς του βάζουμε τα δώρα κάτω από το δέντρο! Ο Ντίνος, όμως, είναι ένα πολύ συναισθηματικό παιδί και με εκπληκτική μνήμη! Το μαγικό σκηνικό από την περσινή επίσκεψη του Dicy δεν το ξεχνά! Και δεν θέλει να το ξεχάσει δηλαδή! Είναι δικαίωμα και επιλογή του!

Η απάντηση του Ντίνου στο συμμαθητή του!

Εσύ που δεν πιστεύεις στον Άι Βασίλη όντως σου τα βάζει ο μπαμπάς σου και η μαμά σου για να μην μείνεις παραπονεμένος! Εγώ πιστεύω, όμως, πως μου τα φέρνει ο ίδιος όταν κοιμάμαι βαθιά στο κρεβάτι μου!

Ακόμα και αν στο πίσω μέρος του μυαλού του, το 7χρονο παιδί μου, ξέρει πως ίσως να αληθεύουν τα λόγια του φίλου του, αυτό επιλέγει να κρατήσει την δική του αλήθεια που έχει φυλάξει καλά στην καρδιά του!

Τα παιχνιδοταξιδέματα!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Με την Αγγελίνα καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη οικογενειακή μας παράδοση παρέα! Πέρυσι εμφανίστηκε η ίδια στο σπίτι μας ως Dicy! Παρότι τα παιδιά την συνάντησαν ξανά σε άλλα party που διοργανώσαμε παρέα, ευτυχώς δεν έκαναν την σύνδεση ώστε να την αναγνωρίσουν! Φέτος, επιλέξαμε να έρθει με μια συνεργάτιδά της ώστε να αποφύγουμε τυχόν αναγνωρίσεις! Και είχαμε την ίδια επιτυχία με πέρυσι!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Ο Dicy ήρθε γεμάτος όρεξη για παιχνίδι και σκανταλιές! Αμέσως μόλις ο μικρός τελείωσε το ιδιαίτερο μάθημα Αγγλικών ξεπρόβαλε σιγά σιγά στο σαλόνι! Ακούσαμε φασαρία και τρέξαμε να δούμε! Πάλι πείραζε τα στολίδια μας ο πονηρός!! χεχε!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Χορέψανε, τραγουδήσανε καραόκε, παίξανε παντομίμα και σώσανε τον κρυμμένο θησαυρό των Χριστουγέννων! Ήταν μια όμορφη και διασκεδαστική ώρα λίγο πριν ξεκινήσει και επισήμως η εβδομάδα των Χριστουγέννων!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Ευχαριστώ πολύ την Αγγελίνα που κάνει πράξη τις επιθυμίες και γεμίζει με δημιουργικό παιχνίδι όλο φαντασία τα party μας! Αυτή και τα Παιχνιδοταξιδέματά της ανήκουν στην οικογένειά μας πια! Εγώ συνεχίζω να ενισχύω την μαγεία των ημερών ετοιμάζοντάς τους ωραία πρωινά, όπως Red Velvet Pancakes   και καταστρώνοντας το πιο ωραίο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!

Το ξωτικό των Χριστουγέννων μας επισκέφτηκε ξανά!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

4 Comments
  1. Πολύ ομορφες οι παραδόσεις σας, Εύη μου! Είδα και τα stories σου και πρεπει να τα περάσατε σούπερ! Άλλωστε δε περιμένει κανείς κάτι λιγότερο από την Αγγελινα και τα Παιχνιδοταξιδεματα της! Καλά Χριστούγεννα να έχετε με Υγεία, Χαρές, Αγάπη και όλα τα καλά ❤
    Σε φιλώ γλυκά, σμουτςςςςςςς!

  2. Αααα τι όμορφα! Μπράβο που για ακόμη μία χρονιά καταφέρνεις και κρατάς τη μαγεία! οχι τίποτα άλλο αλλά ακολουθεί και η μικρή μας και είναι κρίμα να της χαλάσει από νωρίς η μαγεία των χριστουγεννων. Πάντα με όμορφες στιγμές. Καλά Χριστούγεννα.

    1. Με αδερφό που πιστεύει ακράδαντα στον Άγιο Βασίλη η μαγεία θα αργήσει να χαθεί μάλλον! Αυτός κοντεύει να πείσει και εμάς σε λίγο να ξέρεις!αχαχα!!Χρόνια πολλά αγαπημένη μου!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.