Τι είναι επιτέλους αυτό το Χούγκα?

hygge

Χούγκα! Η λέξη που έγινε μόδα το τελευταίο διάστημα και επικρατεί με hashtags στις περισσότερες φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα social media κάποιοι από εμάς! Τι σημαίνει η λέξη όμως ξέρεις? Πως προήλθε, ποια είναι η ρίζα της και τι μπορεί να συμβολίζει? Έλα να ανακαλύψουμε μαζί όλο το μυστήριο πίσω από τη λέξη αυτή αλλά και να γνωρίσεις το ομότιμο βιβλίο από τις Εκδόσεις Μίνωας! Τι είναι επιτέλους αυτό το Χούγκα?

hygge

Χούγκα, Χιούγκα ή Χέουγκ ?

Όπως και να το προφέρεις, είναι το ίδιο πράγμα! Το χούγκα ή αλλιώς hygge στα Δανέζικα έχει δεχτεί πολλές ερμηνείες. Τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής. Συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας. Ζεστασιά ψυχής. Σύμφωνα με το χούγκα, οι πιο όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα. Μπορείς να το καταλάβεις μόνο όταν το νιώσεις.

Hygge Ο Δανέζικος τρόπος να ζεις καλά από τον Μάικ Βάικινγκ

hygge

Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες! Αντιλαμβάνεσαι την επιτυχία που έχει γνωρίσει παγκοσμίως! Μέσα του κρύβει πολλούς τρόπους να αισθανθείς καλά μέσα στο ίδιο σου το σπίτι! Τρόπους που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να αδράξεις τη στιγμή που λένε και να αισθανθείς πληρότητα και γαλήνη! Πολλοί από εμάς ενστερνιζόμαστε αρκετές μεθόδους και αυτός ο Δανέζικος τρόπος ζωής είναι οικείος και σε εμάς τους Έλληνες!

Το δύσκολο πράγμα δεν είναι, όμως, να προφέρεις την λέξη! Το δύσκολο είναι να δώσεις την απόλυτη μετάφρασή της! Χούγκα, όμως, δεν είναι ένα πράγμα! Δεν είναι κάτι το υλικό δηλαδή! Έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα και την εμπειρία! Όχι με υλικά ή απτά πράγματα! Είναι ένα αίσθημα ασφάλειας που σου το προσφέρει το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι ή ζεις. Είναι μια συζήτηση ή μι απλή συνεύρεση χωρίς λόγια! Χούγκα είναι ό,τι σε κάνει να νιώθεις πλήρης, επαρκής και αυτάρκης.

hygge

Το βιβλίο εμπερικλείει 14 ολόκληρα κεφάλαια! Πλούσια σε πληροφορίες, υπέροχες εικόνες και μεθόδους αποτελεσματικούς! Τι σχέση έχει του χούγκα με την νευροορμόνη ωκυτοκίνη? Έχει σκοτεινή πλευρά το χούγκα? Είμαστε όλοι ανοικτοί σε αυτό τον τρόπο ζωής? Κάνουμε εύκολα φίλους? Νιώθουμε ευγνωμοσύνη? Ξέρουμε πως μπορούμε να χαλαρώσουμε? Ανοίγουμε εύκολα την αγκαλιά μας? Δινόμαστε? Αφουγκραζόμαστε? Είναι το χούγκα για εσωστρεφείς ανθρώπους? Έχει σχέση με το φαγητό? Τα Χριστούγεννα είναι χούγκα? Οι διακοπές? Το αλκοόλ? Τα γενέθλια?

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν μέσα από αυτό το υπέροχο σκληρόδετο βιβλίο τριακοσίων λέξεων από τις Εκδόσεις Μίνωας! Ίσως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς σχετικά με την προσωπική αυτοβελτίωση που διάβασα τον τελευταίο καιρό!

Αυτό το βιβλίο το θέλεις στη βιβλιοθήκη σου και στη ζωή σου! Αυτό το βιβλίο θα γίνει η καθημερινότητά σου! Μόνο αν μπορείς να κοιτάξεις μέσα σου βαθιά και αν θέλεις να γίνεσαι καθημερινά καλύτερος άνθρωπος.

Θα το βρεις εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.