Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι Oliver Jeffers

Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι Oliver Jeffers

Ας με συγχωρήσει ο Drew Daywalt που δεν σημείωσα το όνομά του στον τίτλο, αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε περισσή αγάπη για τον έναν και μοναδικό Oliver Jeffers. Τα κραγιόνια επέστρεψαν και θέλω να ξέρετε πως εξακολουθούν να είναι το πιο αγαπημένο βιβλίο των παιδιών μου ever! Την πρώτη ιστορία την έχουν διαβάσει μόλις 3.467 φορές, ok έγραψα ένα νούμερο στην τύχη μπορεί και παραπάνω! Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι ήρθε λοιπόν και πριν διαβάσεις αυτό το book review αν θέλεις μπες εδώ να δεις τι έγινε και προηγήθηκε η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν!

Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι Oliver Jeffers

Η μέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν..

Αυτό το βιβλίο από τις Εκδόσεις Ίκαρος ήταν το αγαπημένο των παιδιών μου για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το διάβαζαν κάθε απόγευμα και ξεκαρδίζονταν στα γέλια. Όταν κυκλοφόρησε στην αρχή τους το διάβαζα εγώ, έπαιζα με τη φωνή μου, έκανα γκριμάτσες και εκείνα λύνονταν στα γέλια. Τα κραγιόνια τους κράτησαν συντροφιά για πολλούς ακόμα μήνες και αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα θέλω να ξέρεις. Αυτή είναι η ύψιστη αξία ενός βιβλίου!

Τα κραγιόνια που λες επέστρεψαν σπίτι ύστερα από λίγο καιρό…

Βέβαια, εμάς μας πήρε χρόνια να μάθουμε το πώς και το γιατί! Αυτό ρε παιδάκι μου που πρέπει να μας κρατούν σε αγωνία δεν το καταλαβαίνω! Ούτε και τα παιδιά μου φυσικά!(γέλια) Βλέπουμε από τους πρώτους πρώτους πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο του συγγραφέα, μιας και τον παρακολουθώ στα social media ανελλιπώς! Οπότε ξέραμε πως θα έχει και συνέχεια!

Δες εδώ όλα τα βιβλία που σου έχω προτείνει από τις Εκδόσεις Ίκαρος!

Τι συνέβη λοιπόν και τα κραγιόνια άλλαξαν γνώμη και επέστρεψαν σπίτι;

Στην πρώτη ιστορία τα κραγιόνια είχαν αγανακτήσει με τον μικρό Ντάνκαν και αποφάσισαν μια μέρα να τον εγκαταλείψουν όλοι μαζί!

Η ιστορία ξεκινά με το βυσσινί κραγιόνι που εγκατέλειψε ο μικρός Ντάνκαν στον καναπέ ένα ωραίο απόγευμα και έπειτα ο πατέρας του Ντάνκαν κάθισε επάνω του και τον έσπασε στα δύο! Τα ξεκαρδιστικά γράμματα που έγραφε το κάθε κραγιόνι ξεχωριστά στον μικρό Ντάνκαν επέστρεψαν με μεγάλη δόση από χιούμορ! Όλα τα ξεχασμένα- κάπου μέσα στο σπίτι ή παρατημένα- κραγιόνια καλούν τον Ντάνκαν να τους γυρίσει σπίτι!

Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι Oliver Jeffers

Το κάθε κραγιόνι έχει κάνει το δικό του ταξίδι. Μάλιστα ένα από αυτά έφτασε μέχρι και την Γκίζα στις Πυραμίδες και πρόκειται σύντομα να αναχωρήσει για τον Βόρειο Πόλο! Πόσο αστεία γράμματα είναι δεν φαντάζεσαι! Με έξυπνα επιχειρήματα και φαντασία που καλπάζει! Με αστείες λέξεις που κάνουν τα παιδιά να χαχανίζουν για ώρες! Να, όπως η λέξη κακάδι! (γέλια)

Και αν δεν σας έπεισα ακόμα, πραγματικά απορώ το γιατί! Τα παιδιά σας θα λατρέψουν τις ιστορίες των κραγιόνιων και σίγουρα θα τρέξουν να ψάξουν μη τυχόν τους έχει ξεπέσει κανένα στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού! Σηκώστε πολυθρόνες, τινάξτε πατάκια, αναποδογυρίστε παντόφλες. Όλο και κάποιο κραγιόνι θα πεταχτεί από μέσα!

Η μικρή Stacy και ο εννιάχρονος πια Ντίνος σας το συστήνουν ανεπιφύλακτα. Ή μάλλον σας το λένε ευθέως πως πρέπει να το αγοράσετε αυτό το βιβλίο. Πρέπει τα διαδικτυακά φιλαράκια τους να το δουν και να ξεραθούν από τα γέλια όπως ακριβώς έκαναν και εκείνοι!

Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι Oliver Jeffers

Η μέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι..

Η πιο ξεκαρδιστική ιστορία που έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα και πίστεψέ με έχουμε διαβάσει πολλές αστείες! Αυτή με τα κραγιόνια δεν την ξεπερνά καμία μέχρι τώρα! Oliver Jeffers & Drew Daywalt! Το πιο αχτύπητο δίδυμο ever!

Oliver Jeffers

Στο Instagram του mamasnpapas.gr θα βλέπεις συνεχώς νέα βιβλία να ανεβαίνουν! Μείνε μαζί μου που τα λέμε ωραία!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.