Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, μια αισιόδοξη μέρα

Συντροφιά μας, συν τοις άλλοις, ένα εξαιρετικό βιβλίο του Oliver Jeffers που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος! Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, μια αισιόδοξη μέρα

Πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και κάθε χρόνο αισθάνομαι ακόμα περισσότερο αισιόδοξη! Όσο τα παιδιά μας βρίσκονται κοντά στα βιβλία τους και εμείς οι γονείς πάντα εκεί να τους διαβάσουμε τότε μόνο ελπιδοφόρα μηνύματα κυριαρχούν στις σκέψεις μου τα βράδια. Σήμερα βρίσκομαι εδώ να γιορτάσουμε μαζί αυτή την ημέρα, παρέα με την πιο αγαπημένη μου στήλη αυτή με το Παιδικό Βιβλίο. Συντροφιά μας, συν τοις άλλοις, ένα εξαιρετικό βιβλίο του Oliver Jeffers που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος! Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, μια αισιόδοξη μέρα

Η αγάπη μας για το Παιδικό Βιβλίο δεν κρύβεται!

Εσύ που με συντροφεύεις από τις πρώτες κιόλας μέρες αυτού του ταξιδιού στο blog μου ξέρεις πως τα βιβλία που διαβάζουμε πάντα κυριαρχούσαν στο blog μου. Η φιλαναγνωσία είναι μέρος της ζωής μας. Αισθάνομαι ευγνώμων που κατάφερα να φέρω τα παιδιά μου κοντά στο βιβλίο. Που τα αγαπούν, τα σέβονται από πολύ μικρά και ανατρέχουν σε αυτά είτε για διασκέδαση είτε με την πρώτη δυσκολία!

Τα βιβλία δεν προσφέρουν μόνο γνώση αλλά και διασκέδαση!

Σίγουρα η διασκέδαση είναι περισσότερο σε ατομικό επίπεδο! Ειδικά όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και διαβάζουν μόνα τους κατά κύριο λόγο. Υπάρχουν βιβλία που μας έχουν κάνει να λυθούμε στα γέλια, όπως Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο! Αυτή την ιστορία την έχουμε διαβάσει επανειλημμένα, όπως και όλες τις ιστορίες με τα Κραγιόνια!

Η σειρά του Σπασίκλα, όπως και τα μυστήρια του Μπούφου είναι από αυτές που έχουν κερδίσει τον Ντίνο μου, ο οποίος ανήκει πια στην παιδική – εφηβική βιβλιοθήκη! Είναι δημοφιλής και οι δύο και είμαι σίγουρη πως τις έχει πάρει το μάτι σου ή έχετε κάποια τεύχη στη βιβλιοθήκη σας!

Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, μια αισιόδοξη μέρα

Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτές τις δύο ιστορίες! Κάνε click επάνω για να μεταφερθείς σε αυτές!

Η ημέρα που τα κραγιόνια τα παράτησαν

Η ημέρα που τα κραγιόνια γύρισαν σπίτι

Κυκλοφορούν εξαιρετικά quotes γύρω από το βιβλίο και το πόσα οφέλη προσφέρει σε εμάς και τα παιδιά μας! Δεν θα πιάσω χώρο αναρτώντας εδώ έτοιμα meme. Άλλωστε τα βλέπεις να παίζουν δεξιά και αριστερά παντού τα μηνύματα αυτά! Αυτό που θέλω να κρατήσεις είναι το εξής!

Τα παιδικά βιβλία θρέφουν το παιδί που ζει ακόμα μέσα μου!

Το βοηθούν να μεγαλώσει. Το βοηθούν να αφομοιώσει και να εμπεδώσει καλύτερα όσα δεν μπόρεσε να κάνει στην ώρα του! Το βοηθούν να ωριμάσει και να εξελιχτεί παρέα με τα άλλα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί του πια!

Είμαι τόσο τυχερή και εγώ αλλά και τα παιδιά μου, που έχουμε στη διάθεσή μας τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν στην Ελλάδα!

Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις συνεργασίες μου με τους Εκδοτικούς Οίκους της Ελλάδος, κι ας μοιράζουν σχεδόν σε όλους, δίχως ιδιαίτερα κριτήρια, δωρεάν βιβλία. Δεν βάζω τη σχέση μου με όσους συνεργάζομαι στο ίδιο τσουβάλι με όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι πετούν μια στημένη φωτογραφία με ένα έτοιμο δελτίο τύπου! Όσα βιβλία σου έχω παρουσιάσει εδώ αλλά και στο Instagram έχουν ψυχή μέσα τους. Τη ψυχή τη δική μου και τον παιδιών μου! Τις προσωπικές μας σκέψεις και τα δικά μας κέρδη από κάθε ιστορία.

Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, μια αισιόδοξη μέρα

Θα ήθελα πολύ να αφιερώσω ένα κομμάτι από αυτή την ανάρτηση στον αγαπημένο μας Ιρλανδό συγγραφέα παιδικών βιβλίων Oliver Jeffers!

Εδώ με ένα click θα βρεις όλα τα βιβλία του Oliver Jeffers που έχουμε διαβάσει!

Τον αγαπήσαμε πολύ, και εγώ και τα παιδιά μου, μέσα από τις Εκδόσεις Ίκαρος που κυκλοφορούν τα βιβλία του και μας βάζουν στον μαγικό του κόσμο! Οι ιστορίες του μας ζεσταίνουν την καρδιά και είναι από εκείνες που διαβάζουμε συχνότερα από κάθε άλλες! Έχουμε διαβάσει πολλές από τις κυκλοφορίες του, όπως ο δρόμος για το σπίτι , Πώς να πιάσεις ένα αστέριΠετάνε οι Πιγκουίνoι; , το Ουπς! και πριν από λίγες μέρες πήραμε στα χέρια μας την νέα του κυκλοφορία Ένα παιδί από βιβλία!  

Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, μια αισιόδοξη μέρα

Το ‘Ένα παιδί από βιβλία’ δεν είχε ανάγκη από πληθώρα λέξεων! Αυτές οι λίγες και τόσο εύστοχα διατυπωμένες λέξεις είναι αρκετές ώστε να συλλάβει το νόημα και την αξία των βιβλίων στη ζωή μας το παιδί μου!

Οι ιστορίες των βιβλίων μας ταξιδεύουν

 • μας μαγεύουν
 • μας εκπαιδεύουν
 • μας μεγαλώνουν
 • μας γαλουχούν

Οι ιστορίες είναι αυτές που μας κάνουν αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα. Μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων μπορούμε και ταξιδεύουμε σε μέρη που δεν τα χωρά η φαντασία μας και που ίσως να μην δούμε ποτέ από κοντά!  

Ένα παιδί από βιβλία Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου

Η έννοια της αγάπης είναι πολύ όμορφα αποτυπωμένη σε αυτό το βιβλίο! Ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία πλέει σε μια θάλασσα λέξεων! Στο ταξίδι της πάνω σε μια σχεδία συναντά ένα αγόρι, το οποίο προσκαλεί σε ένα ταξίδι που θα είναι γεμάτο ιστορίες πέρα από κάθε φαντασία. Σε μυθικά δάση παραμυθιών, σε στοιχειωμένα κάστρα, σε σύννεφα από τραγούδια ακόμη και στο διάστημα! Τον προσκαλεί να γνωρίσουν παρέα τον ΚΟΣΜΟ όλο, έναν κόσμο γεμάτο ιστορίες!  

Oliver Jeffers Sam Winston

Ένα παιδί από βιβλία Oliver Jeffers

Εκδόσεις Ίκαρος Παιδικό Βιβλίο

Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, μια αισιόδοξη μέρα

Η λιτή εικονογράφηση του Sam Winston ταιριάζει απόλυτα με το απλό κείμενο του Oliver! Στις εικόνες περιλαμβάνονται σαράντα κλασσικά έργα της παιδικής Λογοτεχνίας, όπως

 • η Κοκκινοσκουφίτσα
 • Από τη Γη στη Σελήνη
 • Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
 • Χάνσελ και Γκρέτελ
 • Η χρυσή Χήνα
 • Η Πεντάμορφη και το Τέρας
 • Η Χιονούλα και η Ροδούλα
 • Πίτερ Παν
 • άλλα κλασσικά αριστουργήματα, τα οποία μας δίνουν την ευκαιρία να τα θυμηθούμε ξανά εμείς οι γονείς και να τα μοιραστούμε μαζί με τα παιδιά μας!  
Ένα παιδί από βιβλία Oliver Jeffers

Το μήνυμα που κρατάμε από το βιβλίο αυτό είναι η τελευταία πρόταση στην τελευταία σελίδα της ιστορίας!

 • Η φαντασία ανήκει σε όλους και κανείς δεν μπορεί να μας την κλέψει ή να μας την στερήσει!
 • Με την φαντασία του μυαλού μας κάνουμε τα πιο υπέροχα ταξίδια! Έτσι ακριβώς και εγώ με τα πιτσιρίκια μου δημιουργούμε ιστορίες δικές μας , πέρα από αυτές που διαβάζουμε!
 • Η φαντασία μας καλπάζει.
 • Η φαντασία μας χτίζει
 • Η φαντασία μας γκρεμίζει
 • Η φαντασία μας εκτοξεύεται
 • Η φαντασία μας μας οδηγεί σε μονοπάτια που μας προκαλούν γέλιο, δάκρυα, χαμόγελα
 • Η φαντασία μας βοηθά να ονειρευτούμε, να φανταστούμε ένα όμορφο μέλλον, ένα όμορφο σπίτι με κήπο γεμάτο ζωάκια και μια πριγκίπισσα να ζει στην άκρη του λόφου!
 • Η φαντασία μας μας ανήκει και οι ιστορίες που διαβάζουμε κάθε φορά την βοηθούν να μεγαλώσει, να αναπτυχθεί, να ανθίσει!
 • Η φαντασία είναι όλων και κανείς δεν μπορεί να μας την στερήσει!

Εμείς οι ίδιοι κρατάμε το κλειδί που θα την ξεκλειδώσει!  

Ευχαριστώ θερμά σαν αναγνώστρια και μαμά τις Εκδόσεις Ίκαρος που κυκλοφορούν επιλεγμένες εκδόσεις κάθε φορά και μας χαρίζουν μικρά έργα τέχνης να κοσμούν τις βιβλιοθήκες μας! Θεωρώ πως το συγκεκριμένο βιβλίο κάλλιστα μπορεί να διαβαστεί και από εμάς τους μεγάλους, διότι το νόημα του ίσως να το αγνοούμε ακόμα και εμείς!

Από σήμερα ξεκινήστε ξανά να διαβάζετε βιβλία μαζί με τα παιδιά σας. Συνεχίστε αυτό που κάνατε με επιτυχία όταν αυτά ήταν μικρά. Διαβάστε την ίδια ώρα κι ας μην μοιράζεστε το ίδιο βιβλίο. Λίγο πριν τον ύπνο διαβάστε το μυθιστόρημα που αρχίσατε ή το βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης που σας βοηθά να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Δείξτε αυτό το παράδειγμα στα παιδιά σας! Σβήστε τις οθόνες. Την χαζο τηλεόραση, το tablet ή το κινητό που έχει γίνει προέκταση του χεριού μας πια!

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου βάλτε την ως αφετηρία για υπέροχες αναγνώσεις μαζί με τα παιδιά μας! Ένα βιβλίο ή κάποιες σελίδες από αυτό την ημέρα.

Τα βιβλία καλλιεργούν το πνεύμα, την ψυχή και το μυαλό μας!

Τα βιβλία μας βοηθούν να δούμε ένα βήμα παραπέρα!

Τα βιβλία μας πάνε μπροστά!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

4 Comments
 1. Καλησπέρα!!! Θα προτείνατε το συγκεκριμένο βιβλίο ως δώρο για τη δασκάλα μας, τώρα με τη λήξη της σχολικής χρονιάς;Πιστεύετε θα της άρεσε;

  1. Καλησπέρα σας!! Θεωρώ πως είναι super δώρο και για την δασκάλα και οφείλω να σας πω ότι η δική μας νηπιαγωγός θα το χρησιμοποιήσει στην Καλοκαιρινή γιορτή που ετοιμάζει με τα παιδιά μας με θέμα το βιβλίο! Πώς μπορεί να μας ταξιδέψει μέχρι που να μας πάει..πώς ανοίγει τους ορίζοντές μας! Είναι εξαιρετικό και το γεγονός οτι κρύβει μέσα του 40 κλασσικά παραμύθια δεν είναι τυχαίο! είναι ένα διαμάντι κατά την γνώμη μου! Καλή σας μέρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.