Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Επιτέλους φθινόπωρο! Ζεστό cozy σπίτι, διακόσμηση σε γήινους τόνους και χαλαρωτική μουσική που συντροφεύει τις νέες αναγνωστικές προτάσεις μας. Σήμερα βρίσκομαι εδώ στη στήλη μου με το βιβλίο Ενηλίκων με σκοπό να σου προτείνω εφτά νέα μυθιστορήματα που θα σε συγκλονίσουν. Το καθένα για διαφορετικό λόγο. Εφτά νέα μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τα αναγνώσματα του φθινοπώρου! Βάλε κάτι ζεστό να πιείς και έλα να τα πούμε!

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Τα βιβλία μας κρατούν υπέροχη συντροφιά όταν έχουμε ανάγκη να μείνουμε μόνοι μας! Μας βοηθούν να ξεχαστούμε, να ταξιδέψουμε, να συλλογιστούμε, να αναλογιστούμε! Τα βιβλία μας δίνουν ζωή και σίγουρα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους!

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Επέλεξα εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και έρχομαι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις πριν διαλέξεις τα αναγνώσματα του μήνα Νοέμβρη.

Το γκάμπι της βασίλισσας

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Το βιβλίο Queen’s Gambit είναι ένα αμερικάνικο μυθιστόρημα από το 1983 του Walter Tevis. Εξερευνά τη ζωή ενός φανταστικού και ιδιαίτερου θηλυκού που θέλει να φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας σκακιέρας, της Beth Harmon. Η μικρή Beth ήταν ορφανή μιας και η μητέρα της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο η Beth ήταν παρούσα. Με ένα πατέρα απών τα πρώτα χρόνια στο ορφανοτροφείο ήταν πολύ δύσκολα για εκείνη. Εθίστηκε σε χάπια που τους έδιναν εκεί για να τους κρατούν σε ψυχολογική υποταγή κατά κάποιο τρόπο. Τα χάπια αυτά, όμως, είχαν άλλη επιρροή στην Beth.

Bildungsroman ή αλλιώς μια συγκλονιστική ιστορία ενηλικίωσης! Σκάκι, θέματα υιοθεσίας, φεμινισμός, εθισμός, αλκοολισμός, τοξικομανία, ματαιοδοξία

Η μοναδική ευχάριστη ώρα για εκείνη ήταν στο υπόγειο του ιδρύματος, παρέα με έναν- αυστηρό οπτικά- φύλακα, ο οποίος τη μύησε στο δρόμο του σκακιού. Μια εκπληκτική ιστορία που κόβει την ανάσα πολλές φορές με τις δραματικές κορυφώσεις της και τις εξελίξεις. Θα βρεις την ιστορία και στο Netflix!

Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο λατρεμένος μουσικός της εφηβικής μου ηλικίας, Φίλιππος Πλιάτσικας, επέστρεψε στα ράφια των βιβλιοπωλείων με μια υπέροχη ιστορία. Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα είναι το δεύτερο συγγραφικό του εγχείρημα και δηλώνω ενθουσιασμένη. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα με ανατρεπτικές εξελίξεις. Πώς συνδέονται άραγε η Ιεράπτερα, με τη Μάνη, τη Γαλλία και την Πεντέλη;

Λίγα Λόγια..

Το 1798, στο ταξίδι του προς την Αίγυπτο, ο Ναπολέων Βοναπάρτης «κρύφτηκε» για κάποιο διάστημα στην Ιεράπετρα της Κρήτης, κάτι που λίγοι γνώριζαν κι ακόμη πιο λίγοι έμαθαν ποτέ. Δίπλα του, ο Ζαν Λινιέ˙ ο πιο πιστός αξιωματικός και παιδικός του φίλος απ’ τις γειτονιές της Κορσικής. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, μια άγρια, τρικυμισμένη νύχτα, η Σοφία Σινιώρη, μια υπέροχη γυναίκα, στη δίνη ενός αναπάντεχου, μοιραίου έρωτα, φυγαδεύεται από την Κρήτη στη Μάνη, και κατόπιν στην Πεντέλη, για να καταλήξει στο Παρίσι, συνοδεία του Μπερναρντέν, ενός απόστρατου αξιωματικού.
Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι Μούσες της σιωπής

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

΄Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα το οποίο επανεκδόθηκε! Τέσσερις νέες γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, συναντήθηκαν. Μόνο για μερικές στιγμές!
Κάτι ανεξήγητα γνώριμο σκίρτησε μέσα τους, ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο σαν τα βλέμματα αντάμωσαν, λες και μια ριπή παγωμένου αέρα τις διαπέρασε. Μια αδικαιολόγητη αίσθηση φευγαλέου φόβου, ένα ξάφνιασμα και μια αδιόρατη νοσταλγία τις τύλιξε. Ύστερα η καθεμία ακολούθησε τον δρόμο της, ενώ στον αέρα πλανιόταν αόρατη η σφραγίδα του πεπρωμένου!

Όταν η Μοίρα μπλέξει τα νήματα μεταξύ τους, οι γυναίκες θα συναντηθούν και θα ανακαλύψουν με τρόμο πως ο υπαίτιος της δυστυχίας τους ήταν ο ίδιος άντρας.
Θα αποφασίσουν να τον εκδικηθούν. Μα η Μοίρα έχει τα δικά της σχέδια, αποφασίζει αλλιώς!

Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο που έχει πουλήσει 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

«Ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια βιβλιοθήκη», είπε. «Και μέσα σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη, τα ράφια συνεχίζονται επ’ άπειρον. Κάθε βιβλίο σού δίνει μια ευκαιρία να δοκιμάσεις μια άλλη ζωή που θα μπορούσες να έχεις ζήσει. Να δεις πώς μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές… Θα είχες κάνει κάτι διαφορετικό, αν είχες την ευκαιρία να αναιρέσεις αυτά για τα οποία μετάνιωσες;»

Η ζωή της Νόρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τότε, την τελευταία μέρα της στη Γη, όταν σημαίνουν μεσάνυχτα, μεταφέρεται σε μια βιβλιοθήκη. Εκεί της δίνεται η δυνατότητα να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τις τύψεις της, δοκιμάζοντας όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει. Το αγωνιώδες ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;

Καρτ Ποστάλ

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Η Βικτώρια Χίσλοπ έχει αγαπηθεί πολύ στην Ελλάδα, ιδιαίτερα με το βιβλίο της ‘Το Νησί’ που έκανε θραύση ακόμα στην τηλεόραση μέσω της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς!

Σε αυτή τη νέα έκδοση με τον τίτλο Καρτ Ποστάλ περιλαμβάνονται οχτώ ιστορίες από το παλιότερο ομότιτλο βιβλίο μου και τρεις ιστορίες από τη συλλογή Ο τελευταίος χορός – αυτές δηλαδή που διασκευάστηκαν για την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ. Οι ιστορίες παρουσιάζονται με τη σειρά που εμφανίζονται στην τηλεοπτική σειρά και είναι ακριβώς όπως τις είχα γράψει αρχικά. Ελπίζω οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα σ’ αυτό που θα δείτε στη σειρά και σ’ αυτό που θα διαβάσετε στο βιβλίο να είναι κάτι που θα σας εξάψει το ενδιαφέρον και την περιέργεια. Κι ελπίζω η όποια έκπληξή σας να είναι ευχάριστη.

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Το κορίτσι της στάχτης

Το κορίτσι της στάχτης

Καλάβρυτα, 13 Δεκεμβρίου 1943.
Τα γερμανικά πολυβόλα θερίζουν ζωές, βάφοντας με αίμα τον τόπο ολάκερο. Δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα. Σπαράζουν οι μανάδες σκάβοντας με τα νύχια το χώμα, κρύφτηκαν ο ήλιος και τα πουλιά. Παντού στάχτη και θάνατος. Η Παρασκευούλα, πεντέμισι χρόνων, νιώθει να χάνεται το μυαλό της, λαβώνεται η ψυχή της. Κρύβεται με τ’ αδέλφια της στο βουνό, δυο μερόνυχτα περπατούν θρηνώντας τον πατέρα.

Ο Μητροπολίτης ζητάει από τις οικογένειες να δώσουν παιδιά για υιοθεσία στην Αυστραλία. Με φλογισμένα μάτια η μικρή σηκώνει το τρεμάμενο χεράκι της και φωνάζει: «Εγώ θα πάω στην… Αστραλία, εγώ!» Χλώμιασε η μάνα της, η Αρχοντούλα, στράγγιξε το αίμα από τις φλέβες της.
Το αεροσκάφος Ντακότα με το όνομα «Αέρας» αναλαμβάνει να συνεχίσει την ιστορία, που ράγισε πέτρες και γκρέμισε βουνά!

Μια αληθινή, σπαρακτική ιστορία με φόντο τα ισοπεδωμένα Καλάβρυτα, ένα ολόφωτο μήνυμα στην ανθρωπότητα από μία συγκλονιστική γυναίκα, τη Βίβιαν Στεφάνου, για τη δύναμη της ψυχής του ανθρώπου, που χτίζει φάρους για ν’ απλώσει το φως!

Το ύψιλον τη λύπης

Το ύψιλον τη λύπης

Μια ερωτική ιστορία του σήμερα που σκοντάφτει σε μια ερωτική ιστορία του παρελθόντος. Μια ιστορία με το ένα πόδι στο παρόν και το άλλο στο παρελθόν, μια Αριάδνη είναι που κρατεί τον μίτο και μας οδηγεί προς τη λύτρωση, ώστε να πάψει το ύψιλον της λύπης να γεμίζει με δάκρυ, αφού ένα είναι το χρέος που μας δόθηκε: το φως.

Η Αριάδνη κόβει τους ομφάλιους λώρους της ζωής της, και από την πόλη μετακομίζει σε ένα νησί του Αιγαίου, ψάχνοντας να κρατηθεί από ό,τι θυμίζει τον άντρα που ερωτεύτηκε. Μπροστά της ανοίγεται ένας άγνωστος κόσμος, γεμάτος ναυτικές παραδόσεις του περασμένου αιώνα και πρόσωπα που δεν υπάρχουν πια, ενώ θα έρθει αντιμέτωπη με ένα βαρύ μυστικό.

Εφτά μυθιστορήματα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Αυτές είναι μόλις λίγες από τις αμέτρητες επιλογές βιβλίων που μας χαρίζουν κάθε νέα σεζόν οι Εκδόσεις Ψυχογιός. Όλες οι ιστορίες είναι συγκλονιστικές και καθηλωτικές! Ελπίζω να τις βρήκες ενδιαφέρουσες!

Ακολούθησέ με στο Instagram διότι σύντομα θα ανέβει διαγωνισμός με τα βιβλία αυτά! Πάνω από δύο τυχεροί θα διαλέξουν ποιο βιβλίο θέλουν να διαβάσουν αυτό το μήνα!

Μοιράσου αυτό το άρθρο, διότι όλο και κάποιος φίλος σου θα είναι σε αναζήτηση νέων βιβλίων για ανάγνωση τους επόμενους μήνες! Μπορείς να κάνεις εγγραφή στο mail list μου εδώ κάτω ώστε να μην χάνεις τα νέα μου αλλά και όσα σου προτείνω κάθε φορά!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.