Η εποχή των δεινοσαύρων Εκδόσεις Ίκαρος

i epoxi ton dinosauron

Ο Ντίνος μόλις πήρε στα χέρια του ένα εκπληκτικό βιβλίο που τον ταξιδεύει στα προϊστορικά χρόνια! Η εποχή των δεινοσαύρων του Dr Steve Brusatte και του Daniel Chester μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Είμαστε έτοιμοι, μαμά γιος κόρη, για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της προϊστορίας!

i epoxi ton dinosauron

Οι αγαπημένες μας εκδόσεις μας προέτρεψαν να αφήσουμε πίσω μας τις προκαταλήψεις και όσα έχουμε διαβάσει σήμερα για τους δεινόσαυρους! Έτσι πράξαμε και ταξιδέψαμε σε ένα πολύχρωμο άγνωστο παρελθόν!

Ένα ταξίδι στο παρελθόν..

i epoxi ton dinosauron

Μέσα από την ιστορία αυτή το παιδί θα γνωρίσει τα πάντα για το είδος αυτό! Τι τρώνε οι δεινόσαυροι, αν υπάρχουν σαρκοφάγοι και φυτοφάγοι! Πότε εξαπλώθηκαν και πότε εξαφανίστηκαν! Τις συνήθειές τους και το μέρος στο οποίο ζούσαν! Η εικονογράφηση κρατά το παιδί σε εγρήγορση και οι πληροφορίες το καθηλώνουν!

Αυτό το άγνωστο ζώο!

Πως χάθηκαν οι δεινόσαυροι? Τι έπαθαν και εξαφανίστηκαν? Τι θα γινόταν αν υπήρχαν μέχρι και σήμερα? Θα ήταν άραγε εξημερωμένοι? Θα μπορούσαμε να συνυπάρχουμε? Και άλλες τέτοιες ερωτήσεις απασχολούν το μυαλό του μικρού μου παιδιού!

Μια εγκυκλοπαίδεια γεμάτη πληροφορίες

 

Η εποχή των δεινοσαύρων Εκδόσεις Ίκαρος

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εγκυκλοπαίδεια στο είδος των δεινοσαύρων! Ό,τι χρειάζεται να ξέρει ένας μικρός ερευνητής βρίσκεται καλογραμμένο εκεί μέσα! Το σκληρόδετο εξώφυλλο με τον ανάγλυφο τίτλο κάνει το βιβλίο ακόμα πιο εντυπωσιακό! Εννοείται πως ο Ντίνος αγάπησε τα χρώματά του!

Ο παλαιοντολόγος Dr Steve Brusatte μας κάνει περιήγηση σε τέσσερις περιόδους. Την Τριαδική, την Πρώιμη- Μέση Ιουρασική, την Ύστερη Ιουρασική και την Κρητιδική. Μας βοηθά να μάθουμε πως ζούσαν στην ξηρά, στο νερό και στον ουρανό όχι μόνο οι δεινόσαυροι αλλά και άλλα προϊστορικά ζώα!

Τι θα πρεπε να γνωρίζεις για τον συγγραφέα

Η εποχή των δεινοσαύρων Εκδόσεις Ίκαρος

Εκτός από παλαιοντολόγος είναι και εξελικτικός ανθρωπολόγος με εξειδίκευση στην ανατομία και την εξέλιξη των δεινοσαύρων! Εργάστηκε ως παλαιοντολόγος και επιστημονικός σύμβουλος στην ταινία ” Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους” το 2013 του BBC Earth της 20th Century Fox.

i epoxi ton dinosauron

Τι θα έπρεπε να γνωρίζεις για τον εικονογράφο

Ο εικονογράφος Daniel Chester φρόντισε να χρησιμοποιήσει έντονα χρώματα που κερδίζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες! Είναι συνιδρυτής της Moth Collective, ενός βραβευμένου στούντιο κινούμενων σχεδίων και εικονογράφησης. Η Moth σχηματίστηκε το 2010 για να εξερευνήσει ένα συλλογικό πάθος για ό,τι έχει να κάνει με το σχέδιο.

Εδώ μπορείς να κάνεις δικό σας το νέο αυτό υπέροχο βιβλίο! Είναι το καλύτερο δωράκι για αγόρι ή κορίτσι άνω των 7 ετών που του αρέσει να μαθαίνει και να συλλογίζεται!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

evi

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.