Το μεγάλο πιτς πάρτι της Ευτυχίας Γιαννάκη

Το μεγάλο πιτς πάρτι της Ευτυχίας Γιαννάκη

Κρατώ στα χέρια μου μια φανταστική ιστορία, την οποία με μεγάλη δυσκολία θα καταφέρω να σου περιγράψω όπως ακριβώς της αξίζει. Οι Πιτσιμπουίνοι ξανά χτυπούν και περιμέναμε με μεγάλη χαρά την επόμενη ιστορία της αγαπημένης μας συγγραφέως! Το μεγάλο πιτς πάρτι της Ευτυχίας Γιαννάκη σήμερα στη πολύ τρυφερή και αγαπημένη μου στήλη με το παιδικό βιβλίο! Από τις Εκδόσεις Ίκαρος!

Το μεγάλο πιτς πάρτι της Ευτυχίας Γιαννάκη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Μέχρι σήμερα δεν είχα την τύχη να συναντήσω από κοντά την Ευτυχία Γιαννάκη. Θα ήθελα, όμως, πολύ να μου πει πώς την σκέφτηκε αυτή την παρέα. Πώς σκέφτηκε το όνομα Πιτσιμπουίνοι και το νησί Πίτσι Πίτσου. Βέβαια, μέσα στο βιβλίο αναφέρεται ότι από μικρή άκουγε για τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους. Της πήρε λέει 30 χρόνια να λύσει το μεγάλο μυστήριο και να εντοπίσει το νησί στο χάρτη. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του νησιού, σε μια καλύβα στην παραλία. Εννοείται πως τα παιδιά μου το πίστεψαν αυτό, έτσι;!

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Την Σοφία Τουλιάτου την έχουμε αγαπήσει μέσα από πολλά βιβλία που έχει επιμεληθεί!

‘Μέχρι τον ουρανό και πίσω’,Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια’, ‘ Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει’ . Αυτά είναι μόλις κάποια από τα βιβλία της που έχουμε πάρει στα χέρια μας, τα έχουμε διαβάσει και έχουμε λατρέψει την εικονογράφησή τους.

Η ιστορία του Πίτσι Πίτσου

Το νησί των Πιτσιμπουίνων είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο στον κόσμο. Το βράδυ πριν από το μεγάλο Πιτς Πάρτι, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, ξυπνάει από έναν δυνατό θόρυβο. Σπασμένα τζάμια και μυστήρια σημειώματα σε καρύδες θα τον οδηγήσουν σε μια νυχτερινή περιπέτεια.

Σύντομα τα Πιτσιμπουίνια θα διαπιστώσουν ότι για να λύσουν το μυστήριο δεν αρκεί απλώς να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, αλλά χρειάζεται να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

Το μεγάλο πιτς πάρτι της Ευτυχίας Γιαννάκη

Θέλω να ξέρεις πως ο δικός μου αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Μακαρόνης. Βαριέται αφόρητα το σχολείο και εννοείται πως κάθεται πάντα στο τελευταίο θρανίο. Δεν έχει και πολύ κέφι γενικότερα. Δεν του αρέσουν τα Πάρτι και σίγουρα δεν του αρέσει να βοηθά στην επίλυση των μυστηρίων που απασχολούν τον Μικρό Μπλε. Τρελαίνομαι μαζί σου σε λέω!

Εννοείται πως η αγαπημένη ηρωίδα της Stacey είναι η Αντελί, η κολλητή του Μικρού Μπλε. Λατρεύει τις βόλτες, της αρέσει να είναι όμορφη και περιποιημένη και αγαπά τη φύση και τη μουσική. Η Stacey ταυτίστηκε μαζί της, γιατί βρήκε πολλά κοινά στοιχεία!

Του Ντίνου πάλι, είναι ο Πιτς Φιτίλης γιατί είναι γρήγορος και αποτελεσματικός πάντα. Δίνει τη λύση στις πιο κρίσιμες στιγμές. Και όπως ακριβώς και ο Ντίνος λατρεύει το κολύμπι και το τρέξιμο! Στα παιδιά αρέσει πολύ να ταυτίζονται με τους ήρωες που φέρουν κοινά χαρακτηριστικά!

Το μεγάλο πιτς πάρτι της Ευτυχίας Γιαννάκη

Το νησί των Πιτσιμπουίνων είναι το πιο ασφαλές αλλά συνάμα και το πιο μυστήριο σε όλο τον κόσμο. Ο Μικρός Μπλε, ο μικρός αλλά τόσο αποτελεσματικός ντετέκτιβ του νησιού, ξυπνάει από έναν δυνατό θόρυβο μέσα στη νύχτα. Σπασμένα τζάμια και μυστήρια σημειώματα σε καρύδες θα τον οδηγήσουν σε μια νυχτερινή περιπέτεια. Σύντομα τα Πιτσιμπουίνια θα διαπιστώσουν ότι για να λύσουν το μυστήριο δεν αρκεί να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, αλλά χρειάζεται να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

Αυτό αναγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου! Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ είναι πως είναι το πιο φανταστικό Πιτς Πάρτι που έχουμε διαβάσει ever! Μας αρέσει όλη η προετοιμασία που γίνεται πριν από αυτό. Όλο το νησί ετοιμάζεται για το μεγάλο πάρτι και κανείς δεν λείπει από αυτό! Πολύ θα θέλαμε να δοκιμάσουμε την φανταστική Πιτσικολάδα αλλά και τις μυστικές συνταγές από την καντίνα της Αντελί. Τρελαινόμαστε για την εικονογράφηση αλλά και για το παιχνιδιάρικο ύφος του κειμένου!

Το μεγάλο πιτς πάρτι της Ευτυχίας Γιαννάκη

Το μήνυμα του βιβλίου

Τα περισσότερα εικονογραφημένα βιβλία πια δεν έχουν ηλικία. Το αγάπησα και εγώ και το 10 χρονο αγόρι μου, πόσο μάλλον η μικρότερη και πιο παιχνιδιάρα της παρέας. Το μήνυμά του εξαιρετικό μιας και μας αποδεικνύει πως δεν πρέπει να κρίνουμε ούτε πολύ εύκολα αλλά ούτε και να βγάζουμε συμπεράσματα με την πρώτη! Να συλλέγουμε πληροφορίες πριν πάρουμε μια απόφαση, όσον δύσκολο κι αν είναι αυτό σήμερα την εποχή της υπέρ-πληροφόρησης και παρά-πληροφόρησης που ζούμε!

Είναι από τα πιο αγαπημένα μας και εννοείται πως ήδη ζωγραφίζουμε με μεγαλύτερη ευκολία Πιγκουίνους – Πιτσιμπουίνους! Η εικονογράφηση της Σοφίας είναι παραδειγματική!

Σας προτείνω να το αγοράσετε από εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.