Γράμμα στον Άγιο Βασίλη και η εμφάνιση του οικογενειακού μας ξωτικού

Φέτος, οι μέρες για τα Χριστούγεννα κύλησαν πολύ πιο γρήγορα! Μπορεί να στολίσαμε πολύ νωρίς, αμέσως  μετά το Halloween ωστόσο θυμάμαι σαν χτες που κατεβάσαμε τις κούτες από το πατάρι μαζί με τα παιδιά να ζητωκραυγάζουν στα πόδια μου! Όλα τα κάναμε νωρίς! Τα γλυκά μαςτα μπισκότα μαςτα μελομακάρονα μαςτους κουραμπιέδες μας, τις βιβλιοιστορίες μας! Όμως, αφήσαμε καθυστερήσαμε τα φετινά μας γράμματα για τον Άι Βασίλη! Αυτό θα σου διηγηθώ σήμερα! Πώς επέλεξα φέτος να δώσουμε το γράμμα στον Άι Βασίλη και τι έγινε όταν εμφανίστηκε το ξωτικό στο σπίτι μας!!

paixnidotaksidemata- παιχνιδοταξιδέματα

Αργήσαμε φέτος να γράψουμε το γράμμα μας στο αγαπημένο Άγιο από το Βόρειο Πόλο, μιας και ως working mom έχω χάσει λιγάκι την μπάλα! (ορίστε το παραδέχτηκα!😅) Ένα απόγευμα, όμως, ήρθε ο Ντίνος την ώρα που μαγείρευα το φαγητό της επόμενης ημέρας και μου είπε με παράπονο στα μάτια, πως παρότι το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (ακόμα δεν στο έδειξα η δόλια μάνα! 😏) έλεγε να το γράψουμε πριν 4 ημέρες εμείς δεν το κάναμε λόγω πολλών δραστηριοτήτων που είχαμε εκείνο το απόγευμα! Δεν θα σου πω ψέμματα! Δεν μου άρεσε καθόλου η απογοήτευση στα μάτια του! Σταμάτησα να μαγειρεύω και στρωθήκαμε στο τραπέζι να σκεφτούμε τι θα ζητήσουμε και φέτος!!

Γράμματα στον Άη Βασίλη!

santa claus letter

santa claus letter
Φάκελος – Γράμματα- Αυτοκόλλητα & Σφραγίδες από τα Flying Tiger Hellas

Κάθισα μαζί τους και τους βοήθησα να σκεφτούν τι έχουν ανάγκη και τι μου ζητάνε έντονα το τελευταίο διάστημα, τα οποία όπως πολύ σωστά ίσως μάντεψες είναι ουκ ολίγα! Τα γράψαμε, τα διακοσμήσαμε, τα στολίσαμε, βάλαμε τα απαραίτητα γραμματόσημα για να φτάσουν στο Βόρειο Πόλο σωστά αλλά και στην ώρα τους (see our stamps) και τα ταχυδρομήσαμε στο μαγικό ταχυδρομικό κουτί που έχουμε στην έξοδο του σπιτιού μας δίπλα ακριβώς στο αγαπημένο μας Χριστουγεννιάτικο λουλούδι!

Φάκελοι Γράμματα και Σφραγίδες από τα Flying Tiger 

Δεν συνηθίζουμε να ταχυδρομούμε το γράμμα μας! Μιας και βρήκα αυτό το τέλειο κουτί στα Tiger, θέλησα να το στολίσω  στην έξοδό μας και να το ρίξουν εκεί τα παιδιά! Τους είπα πως αν το πιστέψουν πολύ τότε το ξωτικό μας θα τα μυριστεί και θα ρθει να τα παραλάβει αυτοπροσώπως! Που να ξερα πως έτσι θα συμβεί εν τέλει!

Flying Tiger Hellas
Flying Tiger Hellas
Flying Tiger Hellas
Flying Tiger Hellas
Flying Tiger Hellas
Flying Tiger Hellas

Η εμφάνιση του ξωτικού

Οι μέρες κυλούσαν και άφηνα επίτηδες τα γράμματά τους εκεί! Τα δυο που φτιάξαμε για πιο επίσημα, δεν χωρούσαν μέσα στο κουτί! Τα άλλα δυο που βάλαμε ζωγραφιές μέσα και οδηγίες για τον Ρούντολφ τα φυλάξαμε καλά μέσα σε αυτό! (2 γράμματα επιπλέον θα ανοίξει φέτος ο Άγιος δεν έχει και πολλές δουλειές άλλωστε😆)! Ώσπου μια μέρα σκέφτηκα πως έχω την καλύτερη θεατρική ψυχαγωγό στη διάθεσή μου και δεν την εκμεταλλεύομαι ώστε να προσθέσω λίγη μαγεία πριν τις ιερές αυτές ημέρες!

παιχνιδοταξιδέματα
Τσακώσαμε τον Dicy στο σπίτι μας!!!

Κάλεσα τα παιχνιδοταξιδέματα, τους είπα την ιδέα μου και την παράδοση που ακολουθούμε με το ξωτικό μας!   Ύστερα από 3 μέρες εμφανίστηκε στο σπίτι μας ολοζώντανος και γεμάτος ενέργεια, με τρόπο πονηρό και σκανταλιάρικο! Και δεν θα το πιστέψεις! Φορούσε ακριβώς τα ίδια ρούχα με το κουκλάκι του που είχαμε στο δωμάτιό μας! Τα παιδιά ήταν πεπεισμένα, λοιπόν, πως ήταν αυτός! 

Ο Dicy (DI-nos + Sta-CY)

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

Άνοιξα στο ξωτικό και έπειτα πήρα τα παιδιά στο δωμάτιο ώστε να μην καταλάβουν πως μπήκε κάποιος στο σπίτι μας! O Dicy είχε τρυπώσει αθόρυβα και ετοίμασε την μουσική του ώστε να μας υποδεχτεί! Εμείς ακούσαμε θόρυβο στο σαλόνι και τρέξαμε να δούμε τι γίνεται! Ουπς! Τον τσακώσαμε τον πονηρό που πήγαινε να μας ανακατέψει τα στολίδια!

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

Περιττό να σου πω πόσο χαρούμενα ήταν τα παιδιά! Τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη! Τον αγκάλιασαν, τον κέρασαν ζαχαρωτό και έπαιξαν μαζί του θεατρικό παιχνίδι! Αν και ο Dicy βιαζόταν πολύ δεν τους χάλασε χατίρι και έπαιξε μαζί τους χορεύοντας και κάνοντας σκανταλιές! Κυνήγησαν τα κακά καλικαντζαράκια που προσπαθούσαν να κλέψουν τα δώρα των παιδιών! Παίξανε παντομίμα, χοροπήδησαν και κυλίστηκαν στα πατώματα!

 Ήταν η πιο τέλεια έκπληξη που τους έχω ετοιμάσει μέχρι και σήμερα! Ευχαριστώ την Αγγελίνα, γιατί ήρθε πάνω στη στιγμή που ο Ντίνος άρχισε να έχει τις αμφιβολίες του μιας και ένα μεγαλύτερο παιδί στο σχολείο του ψιθύρισε πως δεν υπάρχει ο Άι Βασίλης! Μα πως μπορούν και το λένε αυτό? 

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα

💭Συμπέρασμα 1ο: Τα παιδιά χρειάζονται τη μαγεία στη ζωή τους! Είναι από μόνα τους μαγικά πλάσματα! Πιστεύουν ακόμα και στο πιο απίστευτο, όχι γιατί είναι μικρά και γιατί μπορείς να τα ξεγελάσεις! Εσύ γελιέσαι αν νομίζεις πως μπορείς να κοροϊδέψεις ένα παιδί! Τα ξέρουν όλα! Αρκεί κάποιος να καταφέρει να τους τα εκμαιεύσει! Ποιος είπε άλλωστε πως τα παραμύθια κάνουν κακό? 

💭 Συμπέρασμα 2ο: Εμείς που επιλέγουμε να δημιουργούμε ιστορίες και να κάνουμε τα παιδιά μας να πιστεύουν σε φανταστικά πρόσωπα και ήρωες δεν είμαστε παλαβοί! Προσπαθούμε να τους περάσουμε κάποια μηνύματα μέσα από αυτές τις ενέργειες, όπως το να έχουν πίστη και ελπίδα σε ότι και αν προσμένουν στη ζωή τους! Γιατί όταν πιστεύουν και ελπίζουν τότε αυτό με κάποιο τρόπο θα το πετύχουν! Αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία ζωής!

💭 Συμπέρασμα 3o: Το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μου το αγαπούν! Είναι εκπαιδευμένα για αυτό ίσως επειδή οι ιστορίες που διαβάζουμε και οι απίστευτες εικονογραφήσεις αυτών τους έχουν καλλιεργήσει πολύ την φαντασία! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω το θεατρικό παιχνίδι στη ζωή τους παρέα με τα Παιχνιδοταξιδέματα!!

παιχνιδοταξιδέματα
Τα ξωτικά ξεκουράζονται αφού έσωσαν τα δώρα από τους καλικάντζαρους!
παιχνιδοταξιδέματα
Τι καταστρώνουν άραγε?
παιχνιδοταξιδέματα
Έχουνε συμβούλιο😅

Ο Dicy, μετά από αρκετή ώρα σύλλεξε τα γράμματα και υποσχέθηκε πως θα τα παραδώσει με ασφάλεια στον Άγιο!  Εκτός από ζαχαρωτό και αγκαλιές του χαρίσαμε το αγαπημένο μας gift in jar με μείγμα Χριστουγεννιάτικης σοκολάτας μέσα ώστε να πίνει τις κρύες μέρες που θα τυλίγει τα δώρα στο Βόρειο Πόλο! Αυτός τους έδωσε με τη σειρά του βιβλία που ακόμα δεν έφτασαν στην Ελλάδα από τη Φιλανδία, μιας και ξέρει πολύ καλά τι βιβλιόφιλοι είμαστε οικογενειακώς! Τον αποχαιρετήσαμε με χαρμολύπη!

παιχνιδοταξιδέματα
Ο Ντίνος με βλέμμα όλο σκέψη!!!

παιχνιδοταξιδέματα

Αυτές τις στιγμές τα παιδιά μου δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ! Ζω με την ελπίδα πως κάποια στιγμή όταν θα είναι αρκετά μεγάλα πια θα θέλουν να μου γράψουν μια έκθεση για το πως θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια! Τι είναι αυτό που θα τους μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη? Τι θα έχουν να θυμούνται από τη μαμά και το μπαμπά?

παιχνιδοταξιδέματα

Οφείλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στο όμορφο ξωτικό μας, την Αγγελίνα μας, που για άλλη μια φορά (όπως και στο survivor party μας) κατάφερε να μαγνητίσει τα παιδιά μου και να τα κάνει να χαράξουν μέσα τους άλλη μία υπέροχη στιγμή! Βρείτε όλο το υλικό από τα Παιχνιδοταξιδέματα στις σελίδες του εδώ:

Facebook: ΠαιχνιδοταξιδέματαInstagram: Paixnidotaxidemata

παιχνιδοταξιδέματα

παιχνιδοταξιδέματα
Αυτά τα Χριστούγεννα θα μας μείνουν αξέχαστα, ακριβώς όπως και τα παπούτσια του Dicy!!

Ευελπιστώ να σου δείξω σύντομα το φετινό Advent Calendar μας! Μείνε μαζί μου συντονισμένη κάνοντας subscribe εδώ δεξιά στο mail list μου! Σε φιλώ!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Στο mamasnpapas.gr θα δεις σκιαγραφημένο τον χαρακτήρα μου αλλά και την καθημερινότητά μου με τα παιδιά, σκέψεις προσωπικές δικές μου, παιδικές παραστάσεις μέσα από τα μάτια μας, προτάσεις βιβλίων για παιδιά, για γονείς και ενήλικες, τα playdates και τα parties μας, αγαπημένες μου συνταγές, μυστικά ομορφιάς για τη μαμά και τα αγαπημένα μου Vegetal προιόντα, κατασκευές και εύκολα Diys, crochet patterns, τα ταξίδια μας και τις εξορμήσεις με το φουσκωτό. Είναι ένα Family Blog και χαίρομαι πολύ που πήρα την απόφαση να το δημιουργήσω!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.