Χάνσελ και Γκρέτελ – Τι μήνυμα πέρασα στα παιδιά μου από την ιστορία αυτή

Χάνσελ και Γκρέτελ - Τι μήνυμα πέρασα στα παιδιά μου από την ιστορία αυτή

Το κλασσικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ επιστρέφει σε νέα εμφάνιση από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με φανταστική εικονογράφηση και περίτεχνα κοπτικά! Ίσως την ιστορία των δυο μικρών αδερφών τα δικά μας παιδιά να μην την έχουν τόσο ακουστά! Ωστόσο στα δικά μας χρόνια η ιστορία αυτή ήταν κάτι που παιζόταν συχνά στις οθόνες μας των τηλεοράσεων! Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ σε νέα έκδοση, λοιπόν, και το μήνυμα που πέρασα στα παιδιά μου μέσα από την ιστορία αυτή!

Εμένα προσωπικά η ιστορία αυτήν δεν μου αρέσει ιδιαίτερα! Θυμάμαι χαρακτηριστικά με πόσο ενθουσιασμό ξεκίνησα να βλέπω το παιδικό εκείνο και πόσο πολύ είχα ενθουσιαστεί με το όμορφο σπίτι από μπισκότα και ζαχαρωτά! Ωστόσο, η σκέψη της κακιάς μάγισσας να κάψει τα παιδιά στο καζάνι με στοίχειωνε πάντα! Γιατί οι αδερφοί Γκριμ θέλησαν να πουν στα παιδιά μια τέτοια ιστορία! Ήδη ένα καταθλιπτικό κομμάτι είχε αυτή από την αρχή, καθότι τα παιδιά ήταν από φτωχή οικογένεια και είχαν χάσει το δρόμο προς το σπίτι! Έπρεπε να γίνει ακόμα χειρότερα! Και εκείνη την εποχή, μάλιστα, οι εικονογράφηση δεν ήταν και τόσο δουλεμένη και οι εικόνες με είχαν και εκείνες στοιχειώσει!

Χάνσελ και Γκρέτελ με περίτεχνα κοπτικά!


Χάνσελ και Γκρέτελ - Τι μήνυμα πέρασα στα παιδιά μου από την ιστορία αυτή

Η ιστορία του Χάνσελ και της Γκρέτελ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός είναι πολύ ωραιοποιημένη! Καμία σχέση δεν έχει με όσα είχαν ακούσει τα δικά μου αυτιά! Βέβαια η ιστορία είναι πιο σύντομη αλλά ακόμα καλύτερα θα πω εγώ!

Χάνσελ και Γκρέτελ - Τι μήνυμα πέρασα στα παιδιά μου από την ιστορία αυτή

Τι μήνυμα πέρασα στα παιδιά μου μέσα από αυτή την ιστορία!

Το μάθημα από την ιστορία είναι σίγουρα πως δεν πρέπει ποτέ να μιλάμε σε αγνώστους πόσο μάλλον να τους ακολουθούμε στο σπίτι τους! Με αφορμή την ιστορία αυτή μίλησα για ακόμα μία φορά στα παιδιά μου τους κινδύνους που διατρέχουν όταν κάποιος ξένος προσπαθεί να τα πλησιάσει! Κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί τους, να μάθει το όνομά τους, να τους κεράσει ένα γλυκό ή να τον βοηθήσουν σε κάτι! Εγώ είμαι πάντα δίπλα τους, ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια μικρή στιγμή που ίσως η προσοχή μου να μην είναι τόσο επισταμένη!

Τότε και πάντα, θα πρέπει να θυμούνται όλα όσα τους ανέφερα παραπάνω! Ειδικά όταν είναι ένα πρόσωπο που δεν το ξέρει η μαμά δεν του μιλάμε ποτέ, δεν του απαντάμε καν και στην περίπτωση που τους ακουμπήσει ή τους πλησιάσει περισσότερο φωνάζουμε δυνατά βοήθεια! Τόσο που να μας κοπεί η ανάσα και η φωνή! Τρέμω και μόνο στην σκέψη που κάνω και λυπάμαι βαθιά για όλες εκείνες τις μαμάδες που έχουν βιώσει το αβίωτο!

Χάνσελ και Γκρέτελ - Τι μήνυμα πέρασα στα παιδιά μου από την ιστορία αυτή

Οι λεπτοδουλεμένες διάτρητες εικόνες είναι κάτι που άρεσε πολύ στα παιδιά μου! Επεξεργάστηκαν τις σελίδες του βιβλίου και διασκέδασαν με τα μικρά ”παραθυράκια”! Η εικονογράφηση είναι όμορφη και παρά τα σκοτεινά χρώματα κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών μου!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.