Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Λονδίνο

Παρεάκι μου αγαπημένο ήρθε η ώρα και η στιγμή να σου εκμυστηρευτώ την αγάπη μου για μία ξακουστή πόλη του πλανήτη μας! Σήμερα θα ξεκλειδώσω άλλο ένα παραθυράκι της καρδιάς μου στη στήλη μου Εγώ αλλά και στη στήλη μου με τα ταξίδια! Θα σου μιλήσω για το Λονδίνο!💂💂 Το Λονδίνο της καρδιάς μου! Όπως το έζησα και το αφουγκράστηκα εγώ όσες φορές το επισκέφτηκα!🙋 Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο; Αλήθεια, θέλεις να μάθεις;

Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Ο πιο αγαπημένος μου προορισμός σε όλον τον κόσμο είναι το Λονδίνο!

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!

Από πολύ μικρή εκδήλωσα ενδιαφέρον για την αγγλική γλώσσα! Από την πρώτη τάξη του δημοτικού κιόλας ήθελα να μάθω να μιλάω αγγλικά. Δεν ξέρω πως μου είχε κολλήσει αυτή η ιδέα από την ηλικία αυτή! Ίσως επειδή όσο ήμουν νήπιο, ο μπαμπάς μου παρακολουθούσε ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών στο σπίτι! Μάλιστα, μου είχε μάθει να γράφω το όνομά μου στα αγγλικά! Θυμάμαι να κρυφακούω τα μαθήματα τους τα απογεύματα στο χώρο της τραπεζαρίας.

Θυμάμαι να παίρνω τα βιβλία του μπαμπά μου και τις σημειώσεις του την αμέσως επόμενη χρονιά, προσπαθώντας να καταλάβω τα ακαταλαβίστικα για μένα τότε γράμματα. Ήμουν μόλις 6 χρονών, όταν πήρα το πρώτο μου αγαπημένο notebook, το οποίο μου το είχε αγοράσει ο μπαμπάς μου από ένα βιβλιοπωλείο και μύριζε bubble gum, και προσπαθούσα να γράψω την αλφαβήτα τους στα αγγλικά.

Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Νομίζω ότι ο μπαμπάς μου με ώθησε σε αυτό. Η υπερβολική αδυναμία που του είχα είχε ως αποτέλεσμα να μου κινεί την περιέργεια σε ότι τον κρατάει μακριά μου τις ελάχιστες ώρες που είναι σπίτι. Από την πρώτη δημοτικού και μέχρι την τρίτη τάξη, που τελικά ξεκίνησα να μαθαίνω τη γλώσσα, κάθε Σεπτέμβρη είχαμε τα ίδια κλάματα. Εγώ πότε θα μάθω αγγλικά; Η μαμά μου δεν ήξερε πως να μου το εξηγήσει. Δεν μου έφταναν όσα επιχειρήματα μου έδινε! Τα έβλεπα σαν δικαιολογίες. Μέχρι να έρθει εκείνη η χρονιά κοιμόμουν με το βιβλίο του μπαμπά μου “αγγλικά χωρίς δάσκαλο” κάτω από το μαξιλάρι μου. Τέτοια όρεξη είχα να μάθω τη γλώσσα!

Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Σίγουρα σχέση αγάπης και λατρείας!

Μεγαλώνοντας ήμουν άριστη μαθήτρια και πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Είχα υψηλές απαιτήσεις. Τις γιορτές δεν έκανα επανάληψη τη γραμματική του σχολείου, αλλά διάβαζα αγγλικά διηγήματα που μου έφερνε ο μπαμπάς μου από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Πάντα είχα δίπλα μου ένα λεξικό μιας και οι άγνωστες λέξεις ήταν άπειρες. Έπειτα στην εφηβεία προσπάθησα να διαβάζω αγγλικές εφημερίδες από περίπτερο που επισκεπτόταν ο μπαμπάς μου στο κέντρο της πόλης, παρακολουθούσα ταινίες αποφεύγοντας τους υπότιτλους και φυσικά άκουγα μόνο ξένες επιτυχίες. Έπαιρνα τα cd των αγαπημένων μου συγκροτημάτων και τραγουδιστών και μέρες ατελείωτες καθόμουν και έγραφα τους στίχους να τους μάθω απ’ έξω! Τους στοίχους τους έχω ακόμα κρατημένους σε ένα λεύκωμα μέσα γραμμένους!

Λατρεύω την αγγλική γλώσσα, την αγγλική ποίηση και κάποια στοιχεία της κουλτούρας τους!

London Calling

Στο Πανεπιστήμιο, φρόντιζα να γνωρίζω ή να έρχομαι πιο κοντά με ανθρώπους που ήταν από εκεί. Γνώρισα ένα εξαιρετικό παιδί από το Εδιμβούργο, ο οποίος έκανε erasmus στη Φιλοσοφική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου! Συναντιόμασταν σχεδόν καθημερινά στην τραπεζαρία της Φοιτητικής Εστίας και γευματίζαμε μαζί! Τον ξεναγούσα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και εκείνος που χάριζε απλόχερα πληροφορίες για το εξίσου ιστορικό αλλά τόσο διαφορετικό Εδιμβούργο!

Mike δεν θα σε ξεχάσω ποτέ φίλε μου! Το δεύτερο αγόρι στη ζωή μου που ανέπτυξα φιλικές σχέσεις και δεν μου την έπεσε ποτέ! Και όχι δεν ήταν γκέι!

Γενικότερα, επιδίωκα οι παρέες μου να έχουν ένα ενδιαφέρον και οι συζητήσεις μας να αφορούν άλλες χώρες, άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες!

Σήμερα, έχω καταφέρει να επισκεφτώ πολλές φορές την πόλη αυτή! Το Λονδίνο για μένα και το να ζήσω εκεί κάποια στιγμή της ζωής μου, αποτελεί όνειρο ζωής! Μπορεί να μην κατάφερα να σπουδάσω εκεί ή να συνεχίσω τις σπουδές μου κάνοντας μεταπτυχιακό εκεί, ωστόσο ευελπιστώ να το κάνουν τα παιδιά μου και μαζί τους να αγγίξω και εγώ λιγάκι το όνειρό της ζωής μου!

Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με μαγνητίζει σε αυτή την πόλη! Όσες φορές την επισκέφτηκα αισθάνθηκα ένα deja vu σε ορισμένες γωνιές. Όχι σε γνωστά μέρη, περιβόητα, αλλά σε μικρά μαγαζάκια της γειτονιάς! Ίσως στην προηγούμενη ζωή μου να ζούσα εκεί ποιος ξέρει? 

Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Αυτή η πόλη για μένα μυρίζει πολυτέλεια! Τα μαγαζιά του, οι βιτρίνες του, τα υπέροχα πάρκα του, τα επιβλητικά του κτίρια, οι όμορφες πλατείες του, τα luxurious εμπορικά του, τα όμορφα omnibus, τα υπέροχα και τεράστια παζάρια του, τα μικρά μαγαζάκια με τα υπέροχα πραγματάκια μέσα, το μοσχομυριστό του streetfood το οποίο by the way είναι και πεντανόστιμο, όλα του!! Τι να πρωτοθυμηθώ από τα ταξίδια μου εκεί!

  • Τα γέλια κάτω από το Big Ben και οι αμέτρητες κουνημένες φωτογραφίες? Τότε δεν το είχαμε καθόλου με την φωτογραφία.
  • Το μπέρδεμα μέσα στο metro του, east και west?
  • Η βροχή που φάγαμε στην Trafalgar Square και το χαλάζι στην Oxford Street?
  • Η καλύτερη πίτσα που έχω φάει ever στο Pomodoro?
  • Τα ανέμελα πρωινά για picnic στα πάρκα τριγύρω από το Buckingham?
  • Το δέος που με είχε πλημμυρίσει όταν ανέβηκα στο London Eye🎡?
  • Η βόλτα στο πανέμορφο Notting Hill?
  • Οι γεύσεις που ακόμα τις αισθάνομαι στον ουρανίσκο μου από το Street Food στην Camden Town? Τι??
  • Τι να πρωτοθυμηθώ!💗💗💗
Τι σχέση έχει το mamasnpapas με το Λονδίνο;

Σου γράφω και δάκρυα με πλημμυρίζουν! Όχι από λύπη αλλά ούτε και από χαρά! Είναι αυτά τα περίεργα της ζωής που σε βυθίζουν σε σκέψεις και σε κάνουν να ψάχνεις όλο και περισσότερο βαθύτερα το νόημα στη ζωή σου? Το νόημα της δικής μου ζωής, λοιπόν, κρύβεται σε όλα αυτά που μου προκαλούν έντονα συναισθήματα! Και η πόλη αυτή μου έχει προσφέρει πολλά από αυτά!😏😊

Η ανάρτηση αυτή ήρθε για να εγκαινιάσει την νέα μου στήλη Me and London!

Είναι μόνο για London Lovers💂💗! 

Σας καλωσορίζω λοιπόν!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.