Πώς να πλέξεις μία κουκουβάγια!..

Please select a featured image for your post

Crochet an owl pillow!
Τον τελευταίο καιρό μοιράζομαι μαζί σου την αγαπημένη μου συνήθεια του πλεξίματος με βελονάκι!Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά θα σου δείξω τρόπο πλεξίματος μιας και μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί πώς θα μπορούσα να το κάνω και αυτό..Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γίνω σύντομα και Vlogger αλλά δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι καθόλου με το μέρος μου, κοινώς δεν προλαβαίνω να με βιντεοσκοπήσω, και χωρίς κάποιον να φωνάζει “μαμά” ανά τακτά διαστήματα! ..Οπότε μένουμε στα ωραιότατα videos που κυκλοφορούν στο You tube και στις εξαιρετικές αυτές κυρίες με τις απίθανες δημιουργίες τους..Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου μία μικρή κουκουβάγια μαξιλάρι- αγκαλίτσα που έπλεξα για την μικρή μου Stacy..Θέλω να ξέρεις πως η μικρή δεν το έχει αποχωριστεί από την πρώτη στιγμή που το είδε και πως κυκλοφορούμε παντού με αυτό..Το video που είδα είναι αυτό της αγαπημένης μου Γιολάντας!

Owl pillow

Σου έχω πει και στο παρελθόν πως και εγώ αρχάρια είμαι..Με την υπομονή και επιμονή μου, όμως, έχω καταφέρει να πλέξω αρκετά πραγματάκια που ήθελα εδώ και καιρό..Ξέρω πως ίσως να κρύβουν ατέλειες τα δικά μου εργόχειρα αλλά προσπαθώ κάθε φορά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα..
Τα χρώματα για να πλέξεις την κουκουβάγια σου είναι εντελώς υποκειμενικά..Εγώ επέλεξα το μοβ και το ροζ μιας και ταίριαζαν με τα υπόλοιπα διακοσμητικά του κρεβατιού της κόρης μου..Σειρά έχει η κουκουβάγια του Ντίνου, η οποία σίγουρα θα είναι στις αποχρώσεις του μπλε και του γκρί..
Τι θα χρειαστείς…
    crochet an owl pillow

  • Βελονάκι στο μέγεθος 5 (J hook)
  • 2  κλωστές με χρώματα της επιλογής σου, λίγο άσπρο για τα μάτια, μαύρο για τα βλέφαρα και κίτρινο για τη μύτη
  • Ψαλίδι ή κοφτάκι
  • Καρφίτσα πλεξίματος (αυτήν με την μεγάλη κεφαλή)Πώς να πλέξεις την κουκουβάγια μαξιλάρι:

Για αρχή: Ξεκινάμε κάνοντας μία θηλιά και έπειτα 4 αλυσίδες.(chains) 
Σχηματίζουμε έναν κύκλο με την αλυσίδα μας και ενώνουμε με βουβό γαιτανάκι στην 1η θηλιά που πλέξαμε, σχηματίζοντας έτσι ένα δαχτυλίδι..
Γύρος 1ος: 2 αλυσίδες άριχτες και έπειτα 12 μισά ποδαράκια (half double crochet- hdc) στο κέντρο του δαχτυλιδιού που σχηματίσαμε στην αρχή.
Γύρος 2ος: Σημαδεύουμε με ένα stitch marker ώστε να ξέρουμε που τελειώνει αυτός ο γύρος και που αρχίζει ο επόμενος. Σε κάθε θηλιά κάνουμε από 2 μισά ποδαράκια ως το τέλος του γύρου.
Γύρος 3ος: Αλλάζουμε θέση το stitch marker μας και επαναλαμβάνουμε το ίδιο σχέδιο με τον 2ο γύρο..2 hdc σε κάθε θηλιά..
Γύρος 4ος- 12ο: Από τον γύρο αυτό ως και τον 12ο θα κάνουμε το ίδιο σχέδιο..1 μισό ποδαράκι (1hdc in each stitch) σε κάθε θηλιά!.
Γύρος 13ος: Αλλάζουμε χρώμα και κάνουμε 1 μισό ποδαράκι σε 3 θηλιές συνεχόμενα ενώ στην 4η κάνουμε 2 μισά ποδαράκια στην ίδια θηλιά.Το επαναλαμβάνουμε ως το τέλος..Δηλαδή 3 θηλιές από 1 μισό ποδαράκια- στην 4η θηλιά 2 μισά ποδαράκια μαζί..
Γύρος 14ος: Κάνουμε 1 μισό ποδαράκι σε 5 θηλιές συνεχόμενα ενώ στην 6η κάνουμε 2 μισά ποδαράκια στην ίδια θηλιά..Το επαναλαμβάνουμε ως το τέλος του γύρου αυτού. Στην τελευταία θηλιά του γύρου κάνουμε ένα μισό ποδαράκι..
Γύρος 15ος- 18ος: Κάνουμε από 1 μισό ποδαράκι σε κάθε θηλιά μέχρι τον 18ο γύρο..
Στο σημείο αυτό θα γεμίσουμε το μαξιλάρι μας με ότι υλικό θέλουμε (αφρολέξ- βαμβάκι- ύφασμα)..
Εγώ δεν το ήθελα πολύ φουσκωτό το μαξιλάρι μας οπότε δεν το παραγέμισα..Αφήστε λίγο αέρα στο κλείσιμο, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα όταν το ράψουμε στο τέλος..
Γύρος 19ος: Kάνουμε 3 αλυσίδες..Στο σημείο αυτό αρχίζουμε να κλείνουμε το μαξιλάρι μας, οπότε θα χρειαστεί να πλέκουμε και στις 2 θηλιές..(στην μπροστινή και την πίσω μαζί ώστε να κλείνει το μαξιλάρι)..Κάνουμε ένα διπλό ποδαράκι(tc- triple crochet), έπειτα ένα ποδαράκι (dc- double crochet), ξανά ένα ποδαράκι (dc) και έπειτα 1 μισό ποδαράκι (hdc)..Έτσι δημιουργήσαμε το πρώτο αυτάκι της κουκουβάγιας μας..Για να το ολοκληρώσουμε κάνουμε ένα βουβό γαιτανάκι (slip stitch – sl st) ως την 6η θηλιά από το τέλος..(στην άλλη άκρη δηλαδή)..Μόλις φτάσουμε λοιπόν στην 6η θηλιά πριν το τέλος κάνουμε πάλι 1μισό ποδαράκι (hdc), 1 ποδαράκι (dc), 1 ποδαράκι (dc) και ένα διπλό ποδαράκι (tdc)..Κλείνουμε με βουβό γαιτανάκι στην άκρη του πλεξίματος..
Το μαξιλαράκι είναι έτοιμο..
Πάμε τώρα να το στολίσουμε..
Πώς να πλέξεις τα μάτια της κουκουβάγιας:
Κάνουμε ένα μαγικό κύκλο..(δες πώς να φτιάξεις μαγικό κύκλο εδώ)..Έπειτα 3 αλυσίδες και 12 ποδαράκια μέσα στον κύκλο..στο τέλος του κύκλου κάνουμε βουβό γαιτανάκι στην 3η αλυσίδα που βλέπουμε..
Έπειτα κάνουμε 3 αλυσίδες και σε κάθε θηλιά από 2 ποδαράκια ως το τέλος του γύρου..
Κλείνουμε με βουβό γαιτανάκι στην 3η θηλιά που βλέπουμε..Κόψτε την κλωστή σας και αφήστε παραπάνω κλωστή για το ράψιμο μετά..
Κάνε 2 ίδια μάτια..
Μπορείς να τα διακοσμήσεις είτε με κουμπιά στην μέση είτε να “ζωγραφίσεις” με μαύρη κλωστή τα βλέφαρά της..Είτε ανοιχτά είτε κλειστά..Εγώ για παράδειγμα την έκανα να κοιμάται!..
Δες εδώ πώς να πλέξεις ένα στρόγγυλο ώστε να το χρησιμοποιήσεις αργότερα για μάτι στο πλεκτό σου..είτε είναι σκουφάκι είτε μαξιλάρι είτε οτιδήποτε άλλο!..
Αν θέλεις μπορείς να διακοσμήσεις τα αυτάκια της κουκουβάγιας σου με λίγε κλωστές πολύχρωμες και να τις δέσεις κάνοντας κόμπο..Έτσι θα έχει και μαλάκια η κουκουβάγια σου!
Για το τέλος ανάμεσα στα μάτια προσπάθησε να σχηματίσεις μια μύτη βάζοντας και βγάζοντας την κλωστή στις θηλιές..Προσεκτικά όσο μπορείς!..
Και κάπως έτσι έφτασα σε αυτό το αποτέλεσμα!!
owl pillow
 Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κουκουβάγιες σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς!..Αν το βρήκες ενδιαφέρον θα χαρώ πολύ να σχολιάσεις κάτω από αυτό το post και να μου χαρίσεις ένα like στην σελίδα μου Mama crochets στο Facebook…
Μέχρι το επόμενο DIY μου σε μαμαδογλυκοφιλώ!!
Πώς να πλέξεις μία κουκουβάγια!..
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.