Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε δει να κυκλοφορούν ωραίες παιδικές σειρές βιβλίων που αφορούν επιστήμες, γενικές θεωρίες και ιστορία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε κάποια από αυτά στα χέρια μας και νομίζω πως όφειλα να σας μιλήσω για αυτά. Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία. Βιβλία που κάνουν τα παιδιά μας πιο έξυπνα και πιο έτοιμα για όσα θα μάθουν περισσότερο εξονυχιστικά μεγαλώνοντας.

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

Επέλεξα παιδικούς τίτλους από τρεις ελληνικούς Εκδοτικούς Οίκους που συνεργάζομαι και εκτιμώ και επέστρεψα στη στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο να σου τα δείξω γεμάτη όρεξη. Η σειρά προβολής είναι τυχαία και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τη σειρά προτίμησης. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία;

Ακολούθησέ με στο Instagram γιατί εκεί μοιράζομαι συνεχώς μαζί σου νέες κυκλοφορίες βιβλίων, ενηλίκων και παιδικών.

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

Σειρά ο Μικρός Λεονάρντο

Με τον πρωταρχικό ‘Αναγεννησιακό Άνθρωπο’ Λεονάρντο ντα Βίντσι ως πηγή έμπνευσης, τα βιβλία αυτά αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να ενισχυθεί το ενδιαφέρον του παιδιού για τον θαυμαστό κόσμο των εφαρμοσμένων επιστημών, με τον μοναδικό τρόπο των εκπαιδευτικών βιβλίων STEM.

Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μηχανικής

Το βιβλίο αυτό γνωρίζει στα παιδιά πολλά διαφορετικά είδη μηχανικής. Οι μηχανικοί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν όλων των ειδών τα πράγματα, από μικροσκοπικά κυκλώματα για κινητά τηλέφωνα μέχρι μεγάλα έργα όπως φράγματα και γέφυρες, που μεταμορφώνουν την ίδια την όψη του πλανήτη. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες σημαντικών μηχανικών.

Ο Θαυμαστός Κόσμος των Επιστημών

Το βιβλίο αυτό γνωρίζει στα παιδιά τον κόσμο της επιστήμης και των επιστημόνων. Κι αυτό το ταξίδι δεν μπορεί να είναι συναρπαστικό, είτε ασχολείται με αρχαία κόκαλα δεινοσαύρων που ξέθαψαν παλαιοντολόγοι, με διάφορους πολιτισμούς ανά την υφήλιο που μελετούν ανθρωπολόγοι ή με νέους πλανήτες που ανακάλυψαν αστρονόμοι. Συμπεριλαμβάνεται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες διάσημων επιστημόνων.

Ο Θαυμαστός Κόσμος των Μαθηματικών

Το βιβλίο αυτό γνωρίζει στα παιδιά πολλές από τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, όπως και τη σχέση τους με τόσα πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Είτε το όνειρό τους είναι να γίνουν επιστήμονες, μηχανικοί ή αρχιτέκτονες, οι μαθηματικές έννοιες που αποτελούν σημαντικό θεμέλιο, που τα παιδιά μπορούν να μάθουν με ευχάριστο τρόπο. Συμπεριλαμβάνεται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες διάσημων επιστημόνων.

Πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

Γενική θεωρία της σχετικότητας

Η Φυσική του Νεύτωνα

Αυτή την σειρά θα την λατρέψετε και εσείς αλλά και τα παιδιά. Είναι γραμμένη από τη Chris Ferrie σε μετάφραση Τίνας Νάντσου. Σε αυτό το βιβλίο θ αβρείτε σύνθετες έννοιες δοσμένες με απλά λόγια. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσμο της Φυσικής. Έτσι δεν είναι;

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Εργαστήριο STEM

Εργαστήριο STEM

Μορφές Ύλης, Άτομα & Στοιχεία, Κύτταρα & Γονίδια

Με επιστημονικές πληροφορίες και πάνω από 30 διασκεδαστικά πειράματα!

Ετοιμαστείτε για μια εκρηκτική επιστημονική περιπέτεια. Πάνω από 30 συναρπαστικά πειράματα, εκπληκτικές πληροφορίες και όμορφες εικόνες μέσα σε αυτό το βιβλίο για το STEM. Θα γίνει η έμπνευση του κάθε παιδιού ώστε να εξερευνήσεις τον απίστευτο κόσμο γύρω του!

Αεροδιαστημική Ανακαλύπτω το STEM

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

Πως εκτοξεύονται οι πύραυλοι; Τι είναι η βαρύτητα; Τι είδους αντικείμενα μεταφέρονται στο διάστημα; Τα παιδιά ακολουθούν τη Βαλεντίνα σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στον Άρη και ανακαλύπτουν την επιστήμη της Αεροδυναμικής. Το κυριότερο από όλα είναι πως περιέχει μέσα του απλές εξηγήσεις ακόμη και για τα μικρά παιδιά. Η εικονογράφηση είναι άκρως παιδική χωρίς όμως να υστερεί σε πληροφορία και μετάδοση!

Περιπλάνηση στην Ιστορία – Αρχαία Ρώμη

Αρχαία Ρώμη

Πρόκειται για μια έκδοση σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο. Η ιστορία γίνεται παιχνίδι και τα παιδιά ανακαλύπτουν μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς. Με εφόδια εξαιρετικά έργα τέχνης, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής τα παιδιά θα περιπλανηθούν στην Αρχαία Ρώμη και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της.

Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου

Πώς εξελίχτηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναμη; Γιατί ξεσπούν πόλεμοι σε διάφορα μέρη της Γης; Γιατί ορισμένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες είναι φτωχές;

Ανακαλύψτε μαζί με τα παιδιά τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από αυτό το αποκαλυπτικό βιβλίο, που εξηγεί μέσα από πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου. Μάθετε πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του Πλανήτη μας και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας.

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα σκληρόδετο βιβλίο με πάνω από 80 κινούμενα μέρη. Ταξιδεύουμε 2.500 χρόνια πίσω στο παρελθόν για να επισκεφτούμε μεγαλοπρεπείς μαρμάρινους ναούς και αγορές που έσφυζαν από ζωή. Μαθαίνουμε τα πάντα για τις πόλεις, το θέατρο, τους θεούς, τους μύθους και τον αθλητισμό της Αρχαίας Ελλάδας.

Με κινούμενα μέρη και υπέροχες εικόνες αφηγείται την ιστορία ενός από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς του κόσμου.

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ταξίδι στην Ιστορία

Ταξίδι στην Ιστορία

Γύρνα πίσω στην Ιστορία, μαζί με την Άλι τον Όλι και τον σκυλάκο τους τον Γούφερ! Από την Αμερικανική Δύση μέχρι την εποχή των Παγετώνων, μάθε τα πάντα για τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς και τις πιο συναρπαστικές περιόδους της ιστορίας.

Τι έτρωγαν οι Αζτέκοι; Ποια αγωνίσματα περιλάμβαναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες; Τι συνέβαινε σε ένα μεσαιωνικό πρωτάθλημα κονταρομαχίας; Ταξίδεψε πίσω στην ιστορία για να το μάθεις!

Ταξίδι στο Διάστημα

Εκτοξεύσου εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, στα βάθη του Γαλαξία! Με ένα ταξίδι παρατηρητικότητας σε κάθε σκηνή.΄Από τους αστερισμούς ως τους διαστημικούς περιπάτους, ανακάλυψε τα πάντα για τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και τους άπειρους κόσμους πέρα απ’ αυτούς.

Ποιος αστερισμός μοιάζει με σκύλο; Γιατί είναι κόκκινος ο Άρης; Ποιος πλανήτης έχει περισσότερα από 60 φεγγάρια; Ταξίδεψε στο διάστημα για να το μάθεις!

Βιβλία που φέρνουν τα παιδιά κοντά στις επιστήμες και στην ιστορία

Ελπίζω να βρήκες ενδιαφέρουσες τις προτάσεις μου. Το παιδί, ακόμα και αν δεν είναι βιβλιόφιλο πολύ, μέσα από τέτοιες δημιουργικές και ενδιαφέρουσες σειρές μπορεί να έρθει πιο κοντά σε αυτό. Ο τρόπος προσέγγισης είναι πιο ελκυστικός ειδικά όταν έχει να κάνει με κάτι που του κεντρίζει το ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα το διάστημα.

Τα βιβλία θα τα βρεις όλα εδώ με ένα click.

Ξεφύλλισέ τα και αγόρασέ τα από εδώ εύκολα και γρήγορα

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.