6 ιστορίες να διαβάσετε τα Χριστούγεννα

6 ιστορίες να διαβάσετε τα Χριστούγεννα

Οι ημέρες για τα Χριστούγεννα άρχισαν να μετρούν αντίστροφα και εμείς έχουμε στολίσει εδώ και 20 μέρες! Το πόσο πολύ χαίρονται τα μικρά δεν φαντάζεσαι, εκτός και αν στολίζεις και εσύ τόσο νωρίς όσο και εγώ! Σήμερα σου προτείνω 6 υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες να διαβάσεις με το πιτσιρίκι σου δίπλα στο δέντρο ή στο τζάκι!

6 Ιστορίες να διαβάσετε τα Χριστούγεννα!

Jo Nesbo- Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ήξερες εσύ ο θρυλικός Jo Nesbo, γνωστός για την τεράστια επιτυχία του στο Αστυνομικό βιβλίο, γράφει και βιβλία για παιδιά και εφήβους? Κι όμως, βρίσκεται δίπλα στα παιδιά με τον Δόκτωρ Πορδαλό, δημοφιλή στην παιδική Λογοτεχνία! Αυτή τη φορά σου μιλώ για τη συνωμοσία των Χριστουγέννων!

Στην οδό Κανονιού όλοι περιμένουν πως και πως τα Χριστούγεννα, όταν το ραδιόφωνο ανακοινώνει πως ο κύριος Τράνε αγόρασε όλα τα δικαιώματα των Χριστουγέννων και πως κανείς δεν μπορεί να τα γιορτάσει, αν δεν ξοδέψει πρώτα μια μικρή περιουσία στα καταστήματά του. Ο Μπούλης, η Λίζα και ο δόκτωρ Πορδαλός αποφασίζουν να σώσουν τα Χριστούγεννα.Ένα βιβλίο γεμάτο δράση, περιπέτεια και πολύ πολύ Χριστούγεννα!!

Τα σκυλάκια των Χριστουγέννων- Εκδόσεις Ψυχογιός

6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μια άκρως παιχνιδιάρικη ιστορία με σκυλάκια γεμάτα σκανταλιά ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού και η ζωηρή εικονογράφηση το βοηθά να κάνει βουτιά στην ιστορία! Βλέπουμε πως περνούν τις γιορτές τα σκυλάκια και τα πιο ήσυχα και τα πιο άτακτα!

Εκδόσεις Διόπτρα

6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά δεν ξέρω πόσο περισσότερο μπορώ να τα αγαπήσω! Είναι ξεχωριστή ύπαρξη ο παραμυθάς αυτός! Μόλις κυκλοφόρησαν 3 νέα υπέροχα βιβλία του και ένα από αυτά είναι αυτό το Χριστουγεννιάτικο με έξι πονηρά στολίδια να το σκάνε ένα βράδυ από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Γυρίζουν τον κόσμο με ιπτάμενο χαλί και φτάνουν μέχρι το μακρινό Μπαλί! Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όμως, έχει απομείνει γυμνό χωρίς στολίδια! Αυτό δεν αρέσει καθόλου στη μικρή Ονειρούλα! Είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω το φευγάτα στολίδια!

6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ο Τρακατρούκας Καλικάτζαρος..!! Ελένη Μπετεινάκη

Ελληνοεκδοτική 

Χριστούγεννα χωρίς καλικαντζαράκια γίνεται? Νομίζω πως όχι για αυτό και η αγαπημένη μας Ελένη Μπετεινάκη έγραψε για τα παιδιά μας αυτό το υπέροχο παραμύθι! Ο Τρακατρούκας είναι το πιο μικρό καλικαντζαράκι και λίγο διαφορετικός από όλα τα άλλα! Το ένα του πόδι είναι πιο κοντό, αυτό όμως δεν τον πτοεί καθόλου! Θα ξεκινήσει για ανακαλύψεις και σκανταλιές μόλις σημάνει η τρομπέτα του αρχιμουσικού! Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία και μια εικονογράφηση που μας έδωσε έμπνευση για υπέροχες ζωγραφιές τις ώρες χαλάρωσης!

Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων

 Αυτοκόλλητες Παραμυθοιστορίες- Ελληνοεκδοτική

6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Δείξε μου ένα παιδάκι που δεν τρελαίνεται για αυτοκόλλητα! Όλα! Η Ελληνοεκδοτική κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με μια υπέροχη ιστορία της Βασιλικής Τσουρή και σε εικονογράφηση Θανάση Γκιόκα! Ο Άγιος Βασίλης ξεκινά το ταξίδι από τον Βόρειο Πόλο ώσπου κάποιος κλέβει το έλκυθρό του και τον βάζει σε μπελάδες!Ποιος να είναι άραγε αυτός ο κατεργάρης των Χριστουγέννων? Αυτό το βιβλιαράκι ενδείκνυται για ατέλειωτες ώρες παιχνίδι μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο κέικ

Τάσος Ιωαννίδης- Ελληνοεκδοτική

Περιέχει CD  όπου συμμετέχει η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

6 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μια τρυφερή Χριστουγεννιάτικη ιστορία από τον δημιουργό των τραγουδιών Λάχανα και Χάχανα και της ομώνυμης μουσικοθεατρικής παράστασης! Ο Καρύδας έχει βάλει σκοπό να μπει στο Χριστουγεννιάτικο κέικ που είναι τοπική παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι. Ένας Άσπρος Σκώληκας όμως του αλλάζει τα σχέδια!Το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια αλλά και με πολλά μαθήματα ζωής!

Τα παραμύθια που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής των παιδιών τα αγαπάμε λιγάκι περισσότερο! Συνήθως, οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες κρύβουν πάντα μέσα τους μια μελαγχολία! Μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους! Πιο δοτικούς και πιο φιλεύσπλαχνους! 

Θα ακολουθήσουν και άλλες ιστορίες για τα Χριστούγεννα!!Μείνε συντονισμένη μαζί μου κάνοντας subscribe εδώ δεξιά στο mail list!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.